ABAZOVIĆ U TUŽILAŠTVU OTKRIO SVA IMENA VEZANA ZA ŠVERC! "Očekujem da se pokrene lavina, grudvica je krenula"

V. K

05. 09. 2022. u 12:28

CRNOGORSKI premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović je Specijalnom državnom tužilaštvu izneo danas sve podatke kojima raspolaže u vezi sa švercom cigareta, što je, kako tvrdi, usko povezano sa švercom kokaina.

АБАЗОВИЋ У ТУЖИЛАШТВУ ОТКРИО СВА ИМЕНА ВЕЗАНА ЗА ШВЕРЦ! Очекујем да се покрене лавина, грудвица је кренула

V.K.

Premijer Dritan Abazović nakon davanja izjave u Specijalnom državnom tužilaštvu kazao je da je morao da iskaže putokaz šverca cigareta u Crnoj Gori.

Ponovio je da je Milo Đukanović generator svega lošeg što se dešava u Crnoj Gori.

- Govorio sam o operativnin podacima i očekujem da tužilaštvo utvrdi da li je to tačno ili nije. Govorio sam o periodu od tri-četiri godine.

Abazović je oko devet sati došao u zgradu gde je tužiocima predao pripremljenu dokumentaciju i izneo šemu šverca cigareta u Crnoj Gori, šemu povezanih lica i kompanija, o čemu je ranije govorio i u Skupštini.

- Očekujem da se pokrene lavina, grudvica je krenula. Govorio sam u tužilaštvu o konkretnim imenima i firmi i ljudi, ali ne mogu javno da ih kažem. Ja sam objašnjavao šemu o švercu cigareta od momenta kad sam stupio u Vladi. Rekao gde mogu da pronađu dokumentaciju, obavestio o razgovorima koje sam imao, naveo nekoliko konkretnih primera koji upućuju na to... Dao sam primer koji ima i veze sa prethodnim Specijalnim državnim tužilaštvom. Taj primer nije direktno Bemaks, ali je u šemi Bemaks... Ja sam dve godine posvetio ovome... Lazovića nema u ovoj šemi - kazao je u izjavi za medije Abazović, dodajući da tajni podaci ne mogu da se dostavljaju medijima i da ih je neko u medije pojedine nezakonito objavio. 

- Zoran Lazović i Milivoje Katnić su jedno. Petar Lazović je sin Zorana Lazovića. Katnićev kum. Čekala se promena SDT-a da bi ga procesuirali. Govorio je za njega da je najbolji policajac u Evropi, pa kako nije primetio šta se dešava, u porodici. Nije jer je deo toga.

Sve je povezano sa švercom

Abazović, koji je na čelu tehničke vlade, kaže da je sve u Crnoj Gori povezano sa švercom cigareta.

- To što objavljuje Mportal i što rade Pobjeda, Analitika i CdM, sve je to povezano s ovim - tvrdi Abazović.

Na pitanje zbog čega se čekalo da padne vlada, pa da onda izađe s ovim podacima, Abazović kaže da su svi obavešteni.

- Njihov zadatak je bio da obaveste mene. S obzirom na to da u Crnoj Gori ne funkcioniše sve, ja sam kad sam odlučio da krenem dalje krenuo. Moj tajmlajn je takav. Ja sam rekao da ovo mogu i kao građanin i kao opozicionar, ali je cilj da se sve raskrinka. Oni znaju da sa Dritanom Abazovićem kompromisa nema - poručio je odlazeći premijer.

On je, kako su preneli podgorički mediji, novinarima kazao da je zadovoljan i da tužiocima treba vremena.

Rekao je da je govorio o periodu od tri-četiri godine.

Abazović je SDT-u predao pripremljenu dokumentaciju i izneo šemu šverca cigareta u Crnoj Gori, šemu povezanih lica i kompanija, o čemu je ranije govorio i u Skupštini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)