AKO NEKO INICIRA RAZGOVOR - TU SMO: Dritan Abazović o formiranju nove vlade

Novosti online

30. 08. 2022. u 14:13

CRNOGORSKI premijer Dritan Abazović tvrdi da nije bilo pregovora o formiranju nove vlade i dodao je da će sednica 2. septembra biti dobra šansa da se o tome razgovara, a ako, kaže, neko bude imao inicijativu za razgovor - tu smo.

АКО НЕКО ИНИЦИРА РАЗГОВОР - ТУ СМО: Дритан Абазовић о формирању нове владе

Foto: Jutjub/Skupština Crne Gore

- Problemi se mogu rešiti samo dijalogom, sve ostalo je primitivizam. Moramo razgovarati jedni s drugima, možda je nekad teško, ali tu smo - rekao je Abazović novinarima u Pljevljima.

O eventualnoj smeni predsednice Skupštine Crne Gore na sednici Skupštine 2. septembra, Abazović je rekao da "političari u Crnoj Gori žele da obezglave državu".

- Nema Ustavnog suda, Sudskog saveta, mnoge institucije su u v. d. stanju i vlada je pala. Ako to žele, odlično, samo neka se ne uvijaju u zastave i ne prave patriote i Evropljani. Pokrenut je proces guranja Crne Gore u probleme, a to rade jer se plaše pravde - rekao je premijer vlade u tehničkom mandatu.

Ocenio je da su u proteklom periodu odrađene, kako je kazao, "istorijske stvari" za Crnu Goru.

- Svaki naredni izbori će biti drugačiji. Započeta je ozbiljna borba protiv kriminala i korupcije, a pojedine krupne ribe su u zatvoru. Ako neko misli da se sve ovo može raditi preko noći, to je neodgovoran pristup, ali to se ostvaruje - rekao je Abazović, preneli su podgorički mediji.

Kao još jedno od rešenih pitanja naveo je potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

- Zatvorilo se pitanje Temeljnog ugovor - to su sve velike stvari koje su se desile u prilično nestabilnom političkom sistemu. Mislim da ova histerija koju možete da primetite poslednjih meseci, ataci na mene lično i ta kampanja koja se svakim danom menja, stvara kod mene lično zadovoljstvo jer se ostvarilo što smo obećali - kazao je Abazović.

Naveo je da ima još puno posla, ali i da je Crna Gora definitivno drugačija u odnosu na 30. avgust 2020.

- Optimista sam za Crnu Goru iako sujeta preovladava u maloj grupici ljudi. Ipak, obruč se steže, a kad se stegne do kraja, Crna Gora će biti mirnija. Ove velike teme tih dana neće imati značaja. Politička tuča će biti oko ekonomije - kazao je Abazović.

BONUS VIDEO: U LAŽI SU KRATKE NOGE - Draginja tvrdi da je "pravoslavna Crnogorka", dokumenta je demantuju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (1)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za