REAKCIJE NA PAD CRNOGORSKE VLADE: "Ko drugome jamu kopa, sam u nju upada"

Novosti online

20. 08. 2022. u 11:08

ZA pad Vlade Dritana Abazovića glasali su DPS, Demokrate, Prava Crna Gora, Liberalna partija, Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partija i Demokratska unija Albanaca.

РЕАКЦИЈЕ НА ПАД ЦРНОГОРСКЕ ВЛАДЕ: Ко другоме јаму копа, сам у њу упада

Foto: Printskrin/Jutjub/Skupština Crne Gore

Nepoverenje manjinske Vlade sinoć je na sednici Skupštine podržalo 50 poslanika, dok je jedna poslanica (predsednica Skupštine Danijela Đurović) bila protiv.

Poslanici Demokratskog fronta, Koalicije Crno na bijelo i Socijalističke narodne partije, kao i poslanik Demosa Miodrag Lekić nisu prisustvovali glasanju.

Nakon sednice uslijedile su brojne reakcije političara.

Funkcioner Socijaldemokratske partije (SDP) Mirko Stanić poručio je na Tviteru da ko god se bude igrao sa vitalnim državnim i nacionalnim interesima Crne Gore ovako će proći.

- Svaka pozicija  je prolazna, a Crna Gora je večna- napisao ej on.

Bivši ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kratko je na svom Tviter profilu postavio poslovicu “Ko drugome jamu kopa sam u nju upada.”

Kratko se oglasio i funkcioner i poslanik Demokrata Danilo Šaranović.

Poslanik SD-a Boris Mugoša istakao je da je sve prolazno, pa i aktuelna politička agonija.

- Hiljadu puta sam rekao da je promena 30. avgusta faza u demokratskom sazrevanju i da će biti još puno promena ali se najiskrenije, nadam na bolje - ocenio je on.

Oglasio se i Zdravko Krivokapić, bivši premijer Crne Gore:

- Proći će! I brzo prođe. Sada treba da se preobrazimo mi pojedinačno, a posebno političari, na dobrobit preobraženja Crne Gore.

Foto: V. Kadić

 

Posle izglasavanja nepoverenja vladi Dritana Abazovića, lider Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je da mu je žao što su propustili veliku šansu da posle dva velika eksperimenta ostanu u okviru parlamentarne većine i sačuvaju sve ono što su obećavali građanima Crne Gore. Nažalost, do toga nije došlo, a rasplet situacije je teško prognozirati, napomenuo je Mandić.

- Juče smo propustili veliku šansu da konstituišemo vladu koja bi bila izraz one parlamentarne većine koja je pobedila na izborima 30. avgusta (pre dve godine). Uložili smo veliku energiju, ne zbog političara, nego zbog naroda koji se radovao da je posle 30 godina smenjena vlast Mila Đukanovića - napomenuo je Mandić.

BONUS VIDEO - PRESVETA BOGORODICA UKAZALA NA LEKOVITI IZVOR: Kako je i zašto nastao manastir Đunis?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja