POSLE SEDAM DANA: Budvanski prosvetari privremeno prekinuli štraj glađu

B. DABIĆ

08. 08. 2022. u 23:30

BUDVANSKI prosvetari privremeno su prekinuli štrajk glađu, ali protest nastavljaju do ispunjena njihovih zahteva.

ПОСЛЕ СЕДАМ ДАНА: Будвански просветари привремено прекинули штрај глађу

Foto: D. Milovanović

Štrajk glađu koji je počeo pre sedam dana  je privremeno prekinut zbog radnih obaveza.

- Radni je dan u školi, imali smo sednicu nastavničkog veća, bila su polaganja, a imamo radne obaveze i sutra i preksutra - kazao je predstavnik  prosvetara Krsto Vuković dodajući da dalji koraci zavise od reakcije države.  -Apsolutno je neprimereno da iscrpljeni dolazimo na posao i da radimo po ovakvoj temperaturi i u ovako stresnom ambijentu. Procenićemo dalje korake, zavisno od toga kako će država reagovati.

Premijer Dritan Abazović danas je kazao da će budvanskim prosvetarima biti brzo ponuđena jedna vrsta rešenja.

Podsetimo, budvanski prosvetari traže da usele u svoje stanove na što čekaju duše od decenije te da cenu kvadrata stana plaćaju po 650 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NOVI DETALJI O SMRTI BRANA MIĆUNOVIĆA: Sumnja se da je ovo uzrok