TURCI ODLAZE IZ ŽELEZARE: Radnici nikšićke fabrike očekuju povratak u hale

V. K.

01. 08. 2022. u 06:30

NAKON drame u subotu uveče kada su se radnici nikšićke Železare našli na krovu upravne zgrade i zapretili da će skočiti ako se ne počne rešavati njihov gorući problem, došlo je do sastanka sa premijerom Dritanom Abazovićem u njegovom kabinetu u Podorici kojem su prisustvovali ministri finansija i ekonomskog razvoja i turizma Aleksandar Damjanović i Goran Đurović.

ТУРЦИ ОДЛАЗЕ ИЗ ЖЕЛЕЗАРЕ: Радници никшићке фабрике очекују повратак у хале

Foto Kabinet Premijera

Predstavnik radnika Ivan Vujović je kazao da su dobili uverenja da će do 3. avgusta biti isplaćen turski investitor - kompanija "Toščelik" i da se nadaju skorom povratku u proizvodne pogone.

- Uspeli smo da objasnimo predstavnicima radnika da će Miodrag Davidović u toku sedmice pokušati da izmiri obaveze prema turskoj firmi i otvori prozor za preuzimanje kompanije. Država posreduje sa dobrom namerom iz razloga jer je Železara od izuzetnog značaja, kao i njeni radnici. Navijamo da se investitiori koji rade na dobar način pomognu. Biće potrebno vremena, par administrativnih peripetija. Činimo sve što možemo u dinamici koja je brza, iako percepcija radnika nekad nije takva. Ali idemo ka rešenju - kazao je Abazović.

Ministar Đurović je ranije saopštio radnicima da moraju sačekati mišljenje Evropske komisije u vezi sa planom države da uđe sa Davidovićem u vlasničku strukturu fabrike.

Kazao im je kako je najbolje rešenje da uzmu otpremnine u iznosu od 5.000 do 7.000 evra, ali je to njima neprihvatljivo. Radnici su poručili da ih niko, pa ni Vlada neće vući za nos.

Turska kompanija "Tosjali holding" (Toščelik) je pre nekoliko meseci najavila povlačenje iz Železare i tada su radnici dobili informaciju da njih 229 ostaje bez posla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna