PRODAJA JEDINA OPCIJA: Železarci dali rok od 10 dana ili radikalizuju protest

I. D. S.

25. 06. 2022. u 08:11

RADNICI "Železare Toščelik" iz Nikšića, njih 229, dali su rok nadležnim državnim organima rok od deset dana da se reši situacija u fabrici.

ПРОДАЈА ЈЕДИНА ОПЦИЈА: Железарци дали рок од 10 дана или радикализују протест

Radnici Železare pred Vladom, Foto printskrin

U suprotnom, poručili su, radikalizovaće proteste. U narednih deset dana očekuju i da se sastanu turski investitori koji upravljaju fabrikom i biznismen Miodrag Davidović, koji je već dao ponudu za kupovinu železare i dogovore preuzimanje.

Nakon što su u četvrtak protestovali pred zgradom Vlade i imali sastanak sa premijerom Dritanom Abazovićem, radnici nikšićke Železare su održali zbor na kojem su odlučili da nadležnim državnim organima daju rok od 10 dana da nađu rešenje za fabriku kako bi se proizvodnja nastavila. Kako je saopštio predstavnik radnika Ivan Vujović, rok je dat kako bi se sastali Davidović i turski investitor.

- Ukoliko mi ne budemo zadovoljni ishodom tog sastanka, a naše jedino zadovoljstvo će biti da Turci pristanu da prodaju fabriku, mi ćemo organizovati radikalizaciju protesta - poručio je Vujović.

Kako je kazao, od sastanka sa Abazovićem očekivali su više, a dobili su samo informaciju da ima još zainteresovanih investitora, ali im nije predočeno ko su oni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024