ŠIRI SE POŽAR U HERCEG NOVOM: Gori na nepristupačnom terenu gde jedino helikopteri mogu da gase vatru

Novosti online

18. 07. 2022. u 12:03

POŽAR koji je juče izbio u mestu Kabao, iznad naselja Zelenika, u opštini Herceg Novi, od jutros se širi, potpomognut vetrom.

ШИРИ СЕ ПОЖАР У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Гори на неприступачном терену где једино хеликоптери могу да гасе ватру

Foto:V.V.

Komandir Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi Zlatko Ćirović rekao je za Portal RTCG da nisu ugrožene kuće, ali da sve zavisi od vetra. Kako je rekao, požar se brzo spušta prema pristupačnom terenu, a vatrogasci zauzimaju položaj za gašenje.

 - Poslali smo dva vozila i sedam pripadnika Službe zaštite i spasavanja na teren. Oni će pokušati da gase požar sa kontra strane. Prema zaleđu je najveći deo požara i dim prebacuje s druge strane prema moru - rekao je on.

Gori na nepristupačnom terenu, gde jedino helikopteri mogu da gase, a gusta vegetacija otežava posao.

 - Poslali smo zahtev za helikopter, ali postoji problem jer je on sada u Nikšiću gde gasi požar. Avion ne može da poleti jer na aerodromu duva vetar 25 čvorova. Dogovorili smo da na potezu stadiona Opačica u Zelenici formiramo bazen odakle će se uzimati voda - rekao je komandir.

Pretpostavlja se da je do požara došlo zbog udara groma.

(TVCG)

BONUS VIDEO:

BORBA PROTIV VATRENE STIHIJE: U Španiji besne šumski požari

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!