RAT DUVANSKOJ MAFIJI: U nastavku akcije "Tranzit" sprečen šverc 1.568 paketa cigareta

V. K. - S. Đ.

14. 06. 2022. u 17:59

DUVANSKA mafija više ne kontroliše institucije u Crnoj Gori, nema slobodnu prohodnost, a mi ćemo joj stati na kraj.

РАТ ДУВАНСКОЈ МАФИЈИ: У наставку акције Транзит спречен шверц 1.568 пакета цигарета

Milošević i Adžić, Foto Vlada CG

Ovo je poručio ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić nakon još jedne uspešne akcije "Tranzit", kojom je u Luci Bar sprečeno krijumčarenje 1.568 paketa cigareta vrednosti oko 1,2 miliona evra.

- Ovo je istorijski momenat! Više neće biti privilegovanih - kazao je Adžić.

Na pitanje dokle se stiglo s traženjem modela za prodaju cigareta oduzetih u maju u Luci Bar, Adžić je rekao da je najlakši model da se cigare unište, ali da je intencija da se u državni budžet upumpaju određena sredstva od njihove prodaje.

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević rekao je da je u 40 dana ove Vlade zaplenjeno oko 150.000 paketa cigareta!

- Otkad postoji moderna Crna Gora i institucije, nikada tolika količina cigareta nije zaplenjena. Pre nekoliko dana smo sproveli akciju "Tranzit" koja je imala dva smera. Prvi je bio oduzimanje osam kontejnera, a drugi deo akcije je da smo u okviru tog oduzimanja sprečili dodatno krijumčarenje 1.568 paketa cigareta. Mi koristimo terminologiju dupli kontejneri gde je firma, koja je vlasnik cigareta, pokušala da obmane državu Crnu Goru i gde su posebnim pakovanjem prijavili da je jedna količina paketa u pitanju, a u praksi se pokazalo da su dupli paketi - kazao je Milošević.

On pretpostavlja da u Luci Bar ima još cigareta koje nigde nisu evidentirane.

ROKOVI ISTEKLI

RADE Milošević je kazao da je ova roba morala biti oduzeta za vreme mandata njegove prethodnice Milene Petričević, pokazujući dokumentaciju Carinarnice Bar u kojoj se navodi da je maksimalni rok za tranzit robe 45 dana.

- Poslednji kontejner je prijavljen 18. februara. Ti rokovi su istekli za vreme gospođe Petričević. Šezdeset dana je prošlo od skladištenja. Kada sam došao na čelo Uprave prihoda i carina, zvanično sam obavešten da postoji 145.000 paketa u Slobodnoj zoni. Ova 22 kontejnera mi nisu prijavljena pisanim putem - naveo je Milošević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna