MINISTRI ŠIRE LAŽI O SPC: Reagovanje povodom izjave o Crkvi ministra Konjevića

Марија Стевановић
Marija Stevanović

01. 06. 2022. u 10:18

LAGANjE uz opanjkavanje verskih zajednica u Crnoj Gori pred međunarodnim diplomatama, i ničim argumentovano izmišljanje njihovog antidržavnog delovanja, zarad dezinformisanja domaće i strane javnosti, nedelo je ministra odbrane Raška Konjevića, koje zahteva neki vid sankcije i regulisanja ovakvog ponašanja visokog predstavnika državne vlasti.

МИНИСТРИ ШИРЕ ЛАЖИ О СПЦ: Реаговање поводом изјаве о Цркви министра Коњевића

Foto skupstina-me

Ovo je deo reagovanja advokata Zorana Lazarevića, predsednika Crkvene opštine topaljsko-hercegnovske i članaa Pravnog saveta Mitropolije crnogorsko-primorske, nakon još jedne izjave koja dolazi od ministara SDP u Vladi Crne Gore.

- Na stranu njegova neukusna potreba za dodvoravanjem pred inostranim adresama, koja je ispod svakog nivoa diplomatskog dostojanstva. Na stranu i činjenica da nam je svima poznata anticrkvena, antisrpska i mrziteljska politika partije iz koje ovaj ministar dolazi. Ostaje nejasno kome i kakvu korist mogu doneti ovakve manipulacije i blamiranja crnogorskog ministra odbrane kada govori o "obaveštajnoj strani jedne verske zajednice" i "političkom uticaju" nekakve "treće strane" koji navodno dolazi preko te verske zajednice? Pitamo se, ima li gospodin ministar trunku ljudske časti i političke kulture pa da svima, javno, predstavi bilo šta što bi ličilo na dokaz njegovih opasnih, manipulativnih iskaza? A ako nema, šta ga onda motiviše da ovako ružno priča o verskim zajednicama u Crnoj Gori, ma koju da je imao na umu - pita se advokat Lazarević u reagovanju objavljenom na zvaničnom sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

"I ptice na grani znaju da je iznosio laži na račun SPC"

- Naravno ovo su pitanja postavljena na nivou principa, usmerena na traženje zdravorazumskog i opšteobavezujućeg odgovora. Ozbiljan ministar, u ozbiljnoj zemlji bi morao na njih da odgovori. Njega, međutim, podsećamo kako i ptice na grani znaju da je ovde iznosio laži na račun Srpske pravoslavne crkve - ukazuje Lazarević, koji smatra da bi bilo neophodno da Crkva i javnost saznaju radi li se ovde o agendi Vlade u odnosu na našu Crkvu. 

- Ukoliko to nije stav Vlade, u šta želimo da verujemo, smatramo da bi bilo prirodno da se Vlada jasno i nedvosmisleno distancira od ovakvih izjava koje je ministar Konjević dao nastupajući kao Vladin zvaničnik. Uostalom, da ih je izgovorio u lično ime ili ispred svoje partije, ne bismo se time ni bavili. Pitanje koje se za premijera Abazovića postavlja samo od sebe: šta radi ovaj čovek u nominalno, proevropskoj i demokratskoj Vladi? Na koji način ovaj ministar, kao i onaj drugi, bivši predsednik iste partije, širenjem laži o Crkvi doprinose proklamovanim ciljevima Vlade iz ekspozea aktuelnog premijera o pomirenju, uklanjanju veštački stvaranih tenzija i poštovanju svih verskih zajednica - pita se advokat Zoran Lazarević, predsednik Crkvene opštine topaljsko-hercegnovske i član Pravnog saveta Mitropolije crnogorsko-primorske.

 

BONUS VIDEO:

KNEŽEVIĆ U CRNOGORSKOM PARLAMENTU: Ko će nama doći na primorje ovog leta?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!