FOTELJE ZA PROVERENI DPS KADAR: Nova vlada podelom funkcija demantovala da u izvršnoj vlasti neće biti Milove partije

I. D. STOJADINOVIĆ

14. 05. 2022. u 08:38

NEDAVNO formirana vlada počela je sa raspodelom funkcija u ministarstvima, a na samom startu demantovini su navodi da funkcioneri i članovi DPS-a neće biti u izvršnoj vlasti kako su donedavno tvrdili u GP URA i SNP.

ФОТЕЉЕ ЗА ПРОВЕРЕНИ ДПС КАДАР: Нова влада поделом функција демантовала да у извршној власти неће бити Милове партије

Foto gov-me

Samo u prethodnih nekoliko dana na važne funkcije imenovan je upravo provereni DPS kadar.

Tako su se u foteljama državnih sekretara već našli članovi partije Mila Đukanovića, među kojima je Denis Vukotić, koji će tu funkciju obavljati u Ministarstvu kulture i medija. Samo nekoliko dana ranije, parlamentarna većina imenovala je poslanicu Suzanu Pribilović za predsednicu Administrativnog odbora, i time sa funkcije razrešili Miluna Zogovića (DF). Pribilovićeva je u vladi Duška Markovića bila ministarka javne uprave i jedna od odgovornih, prema oceni tadašnje opozicije, za nerede u Budvi izazvane smenom lokalne vlasti i nasilnim ulaskom DPS u zgradu Opštine.

Da je ovo samo početak predaje odgovornih funkcija DPS-a poručuju Demokrate i ističu da je vlada premijera Dritana Abazovića samo sredstvo za njihov povratak na vlast.

- Dan za danom javnost svedoči o predaji odgovornih pozicija u ruke proverenog kadra DPS-a - navode Demokrate.

- Sada je svima jasno zbog čega je država dobila najglomazniju vladu u istoriji - vraćanje dugova istinski vladajućoj partiji, DPS-u. Otuda i potreba za zakonom kojim je na račun građana omogućen znatno veći broj državnih sekretara, ma koliko nas pojedini "matematičari" ubeđivali u suprotno. Odgovor je jasan - da se što više kadra DPS-a infiltrira, na šta smo pravovremeno ukazali.

Suzana Pribilović/ Denis Vukotić, Foto gov-me/ Danijel Kalezić

Funkcije u najnovijim imenovanjima dobili su još i bivši ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović, koji će biti savetnik premijera Dritana Abazovića za spoljnu politiku.

Državni sekretar tog ministarstva biće Ljubomir Mišurović. Generalni sekretar je Dragica Anđelić, dok je Stanica Popović imenovana za vršioca dužnosti generalne direktorke Generalnog direktorata za konzularne poslove i dijasporu u Ministarstvu spoljnih poslova. Bivši direktor Uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani imenovan je za zamenika generalnog sekretara Vlade Crne, dok je potpredsednik SDP-a Bojan Zeković imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu pravde.

Foto malesia.org

UVREDE NE SMETAJU IMENOVANjU

ZA državnog sekretara u Ministarstvu javne uprave imenovan je Agron Camaj (na slici), koji je i pre deceniju radio u jednom Vladinom resoru. Naime, Camaj je bio savetnik ministra kulture, ali je dobio otkaz nakon što je na svom fejsbuk-profilu vređao Srbe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)