ŠUKOVIĆ ŠEF SPECIJALNOG POLICIJSKOG TIMA CRNE GORE: Za nove službenike predviđeno poligrafsko testiranje

Марија Стевановић
Marija Stevanović

29. 04. 2022. u 16:59

NA OSNOVU zahteva, odnosno saglasnosti Glavnog specijalnog tužioca, viši policijski inspektor prve klase Predrag Šuković raspoređen je na radno mesto načelnika Specijalnog policijskog odeljenja, saopštila je u petak Uprava policije Crne Gore.

ШУКОВИЋ ШЕФ СПЕЦИЈАЛНОГ ПОЛИЦИЈСКОГ ТИМА ЦРНЕ ГОРЕ: За нове службенике предвиђено полиграфско тестирање

Predrag Šuković, Foto printskrin Vijesti

Povodom medijskih nagađanja o eventualno novim članovima Specijalnog tima koje bi Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović želeo da vidi u njemu, Uprava policije je saopštila da će u odnosu na sve policijske službenike raspoređene u Specijalnom policijskom odeljenju biti sprovedene bezbednosne provere ''shodno odredbama Zakona o tajnosti podataka, a nakon donošenja odgovarajućih podzakonskih akata, i poligrafsko testiranje, provera opšte zdravstvene i posebne fizičke i psihičke sposobnosti, kao i provere postojanja bezbednosnih smetnji za dalji rad, shodno Zakonu o unutrašnjim poslovima''. 

- Policijski poslovi u vezi sa krivičnim delima iz člana 3. Zakona o specijalnom državnom tužilaštvu vrše policijskih službenici koji rade u posebnoj organizacionoj jedinici Uprave policije – Ministarstva unutrašnjih poslova, Specijalnom policijskom odeljenju u okviru Sektora za borbu protiv kriminala. Shodno prioritetima u narednom periodu, Nacrtom pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji, planirano je povećanje ukupnog broja sistematizovanih radnih mesta u Specijalnom policijskom odeljenju na 50, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

BONUS VIDEO:

KRŠTENjE ČUVA DUŠU ZA VEČNOST: Sveta tajna na jezeru Krupac kod Nikšića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)