PRESTIŽNA NAGRADA DOAJENU NOVINARSTVA: Dugogodišnji dopisnik "Novosti" Savo Gregović dobio Spomenicu UNCG

V. K.

16. 04. 2022. u 22:53

DOAJENU novinarstva, dugogodišnjem dopsniku "Novosti" iz Budve, Savu Gregoviću, predsednik Udruženja novinara Crne Gore Tihomir Burzanović uručio je Spomenicu UNCG povodom 150 godina novinarstva. Spomenica se dodeljuje novinarima koji su obeležili vreme iza nas i koji su odbranili čast i ugled profesije.

ПРЕСТИЖНА НАГРАДА ДОАЈЕНУ НОВИНАРСТВА: Дугогодишњи дописник Новости Саво Греговић добио Споменицу УНЦГ

Foto: V. K.

- Hvala predstavnicima Udruženja novinara Crne Gore što su odlučili da baš meni dodele spomenicu, sigurno najvrednije priznanje u mom profesionalnom veku. Ona je nagrada za sve što sam uradio u ovom izuzetn lepom i isto toliko teškom i odgovornom poslu. Novinarstvo je težak posao, ali vredi se njime baviti i ostaviti zapise o vremenima u kojima živimo - kazao je Gregović

Predsednik Udruženja novinara Crne Gore Tihomir Burzanović naglasio je da je ovo vredno priznanje došlo u prave ruke čoveka koji je ostavio svoj originalni pečat neprevaziđenim reportažama i ostalim sadržajima.

- Nikada nije kasno da se prisetimo kolega od kojim imamo šta da naučimo, rekao je Burzanović.

Savo Gregović rođen je 1947. godine u Grabovici, selu iznad Petrovca. Završio je Jugoslovenske književnosti na Pedagoškoj akademiji u Nikšiću. Novinarstvom se bavi 50 godina i za to vreme objavio je preko 30.000 tekstova. Od 1975. godine stalni je dopisnik "Večernjih novosti" sa crnogorskog primorja. Objavljivao je članke u svim važnijim novinama i magazinima bivše Jugoslavije. Dobitnik je brojnih priznanja i tri nagrade za životno delo "Slobodan Glumac", "Veljko Vlahović" i Povelje za životno delo Saveza novinara Srbije i Crne Gore. Bio je predsednik Udružena novinra Crne Gore, kao i Saveza novinara Srbije i Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju