POLITIČKI SKANDAL POTRESA ULCINJ: Korupcija u kupovini glasova - saslušana trojica

B. Dabić

05. 04. 2022. u 16:41

DAN pred ponovno glasanje, na glasačkom mestu broj 5 na kome bi mogao biti odlučujući glas za buduću loklanu vlast, u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) Ulcinju danas su u svojstvu građana izjave dali akteri objavljenog audio-snimka o navodnoj kupovini glasova u tom gradu.

ПОЛИТИЧКИ СКАНДАЛ ПОТРЕСА УЛЦИЊ: Корупција у куповини гласова - саслушана тројица

FOTO: B. Dabić

Rukoovodilac ODT Ulcinj tužilac Vladimir Savović potvrdio je da su saslušana trojica građana, a jedan od njih je opravdano bio odsutan i on će dati izjavu verovatno u sredu.

- Izuzet je telefon od lica koje je verovatno snimalo. Telefon će biti poslat na veštačenje u Forenzički centar - kazao je tužilac Savović.

Prema saznju "Novosti" u ODT Ulcinj izjave su dali političari: Fatmir Đeka, Omer Barjaktari, Amir Mehmeti. Iako je takođe, trebao dati izjavu u tužilaštvu se nije pojavio mandatar Dritan Abazović.

"Novosti" saznaju da je Abazović danas imao od ranije zakazane obaveze, a prisustvovao je i sednici Odbora za bezbednost.

U izjavi za "Novosti", Barjaktari kaže da je snimak montiran.

- Radi se o politički montiranom snimku koji ima za cilj borbu za jedan mandat na izborima koji će se ponoviti u sredu. Sigurni smo u dobar rezultat i da će građani još jednom potvrditi našu veličanstvenu pobedu - kazao je Barjaktari. 

Dok se između političkih partija i koalicija koje su učestvovale na lokalnim izborima u Ulcinju 27. marta, vodi bitka za jedan mandat, postizborne dane karakterišu međusobne optužbe za kupovinu glasova,

Ako ti neko bude ponudio 100, ili 200 evra, od nas imaš 50 evra više… Ovo je deo razgovora sa audio-snimka navodne kupovine glasova u Ulcinju koji je objavljen dva dana pre ponovnog glasanja.

Političke partije od tužilaštva traže da se hitno ustanovi puna istina oko ovog političkog skandala kako bi se zaštitila izborna volja i puni demokratski kapacitet izbornih procesa.

- Važno je što pre utvrditi istinu posebno jer su navodni akteri ovog snimka kandidati za najviše funkcije u Vladi Crne Gore. Izbor 43. Vlade punog kapaciteta i integriteta od najveće je važnosti i interesa za Crnu Goru i ovakvi skandali ne smiju ugrožavati taj proces - navodi se u saopštenju Liberalne parije.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) saopštili su da su odranije formirani spisi predmeta povodom „događaja u vezi navodnih zloupotreba koje su povezane sa održavanjem lokalnih izbora u Ulcinju“.

- Objavljeni snimak će takođe biti ispitan u kontekstu eventualnog postojanja krivičnog dela iz nadležnosti SDT - kazali su iz tog tužilaštva.

Tužilaštvo će angažovati IT odsek koji će proveriti je li snimak autentičan.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!