"CRNA GORA POD KONTROLOM MAFIJE I NJENOG POLITIČKOG KRILA" Vučurović - "Izostala demontaža DPS-a"

V.K.

30. 03. 2022. u 16:07

IAKO je od ubistava istaknutih državnih funkcionera Gorana Žugića i Darka-Belog Raspopovića prošlo više od 20 godina, istražni organi još nemaju odgovor na pitanje ko su nalogodavci, organizatori i počinioci ovih zločina, kazao je poslanik DF-a Jovan Vučurović.

ЦРНА ГОРА ПОД КОНТРОЛОМ МАФИЈЕ И ЊЕНОГ ПОЛИТИЧКОГ КРИЛА Вучуровић -  Изостала демонтажа ДПС-а

Foto: Tviter@radiosarajevo

- Mada iz Uprave policije uveravaju da je rasvetljavanje krivičnih dela koja su počinjena od strane nepoznatog izvršioca prioritet u radu, ubice ni posle više od dve decenije nisu otkrivene - kazao je Vučurović podsetivši da je Crna Gora 30 godina pod kontrolom mafije i njenog političkog krila, oličenog u predsedniku DPS-a i njegovoj stranci. 

- Ta ‘koalicija’ i zajednički interesi doveli su do niza teških krivičnih dela, ubistava, a desetine do danas nisu rešene, jer su policija, sudstvo i tužilaštvo bili samo produžena ruka DPS i kriminala. Međutim, zabrinjava što i nakon promena u Crnoj Gori nije došlo makar do pokušaja rešavanja ovih slučajeva - kaže Vučurović.

- Dok ne dođe do otkrivanja ubica i nalogodavaca Crna Gora ne može biti demokratska i pravna država, već i dalje mesto nesigurnosti kojim vladaju kriminalni klanovi. Očigledno je i na ovim priimerima da je izostala demontaža DPS-a, i da je ta hobotnica i dalje toliko jako prisutna. Samo kroz odlučan obračun sa bivšim režimom možemo doći do rešavanja svih nerešenih ubistava i do pravne države. Da je DF bio u prilici da odlučuje videli biste na delu taj obračun sa mafijom i njenim pomagačima u političkim strukturama - rekao je on.

BONUS VIDEO:

BOGAVAC: Predsednik Opštine Berane biće iz SNP

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki