UPALILI ŠIBLJE, VATRA SE PROŠIRILA: Zbog ljudskog nemara kod Pljevalja kuća izgorela do temelja (FOTO)

M. D.

24. 03. 2022. u 22:00

U NASELjU Gradac, udaljenom 25 kilometara od Pljevalja danas je, u požaru u potpunosti izgorela vikendica porodice Gerina.

УПАЛИЛИ ШИБЉЕ, ВАТРА СЕ ПРОШИРИЛА:  Због људског немара код Пљеваља кућа изгорела до темеља (ФОТО)

Služba zaštite opštine Pljevlja

Do požara na vikendici, u naselju Gornji Gradac, najverovatnije je došlo tako što se vatra prenela na objekat sa  obližnje livade i njive koje su zapaljene radi čišćenja.

– Nismo mogli ništa da uradimo. Kasno nam je javljeno, izgleda tek kada je plamen zahvatio vikendicu, koja je bila od drveta. Primili smo poziv u 14.15 časova, a kada smo došli mogli smo samo da sprečimo dalje širenje požara i stavimo ga pod kontrolu - kazao je Goran Čavić, komandir Službe zaštite i spašavanja.

Služba zaštite opštine Pljevlja

Požar na vikendici u naselju Gornji Gradac kod Pljevalja

On je istakao da je danas svo raspoloživo ljudstvo i mehanizacija bilo na terenu, a snimak dronom iz sela Pauče pokazuje kojom se brzinom širi požar izazvan paljenjem suve nepokošene trave.

-Požara se proširio na obližnju šumu tako da će vatrogasci dugo dežurati kako bi sprečili širenje vatre prema kućama - kazao je Čavić ponovo apelujući da se ne pali vatra na otvorenom.

Prošlogodišnji požar u selu Mataruge izgleda nikome nije poslužio za nauk, pa je ove godine, sa poboljšanjem vremenskih prilika, masovno se krenulo u čišćenje livada paljenjem suve trave i niskog rastinja.  

Prošle godine policija je procesuirala jednu osobu iz Mataruga zbog izazivanja požara, ali to izgleda nije dovoljno.

Treba kazati da je prošle godine u blizini Pljevalja, prilikom paljenja livade i niskog rastinja izgubljen i ljudski život.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)