SNP: Odbijanje glasačkih mesta - licemeran potez Krivokapića i Vlade

Марија Стевановић
Marija Stevanović

21. 03. 2022. u 20:56

ODBIJANjE zahteva crnogorske Vlade u tehničkom mandatu da se za potrebe srpskih izbora otvore glasačka mesta u Beranama, Sutomoru i Budvi, na kojima bi glasali državljani Srbije sa prebivalištem u Crnoj Gori predstavlja još jedan pogrešan i licemeran potez odlazećeg premijera i njegove Vlade. Ovih dana Krivokapiću i njegovim pulenima u Beranama su puna usta priče o potrebi i jačanju dobrih odnosa sa Srbijom, a na delu pokazuju da rade čak i ono što prethodni režim DPS nije činio.

СНП: Одбијање гласачких места - лицемеран потез Кривокапића и Владе

Foto: SNP Crne Gore

Ovo je saopšteno iz SNP Crne Gore nakon nečuvene odluke Vlade Crne Gore, koja je sledila primer Aljbina Kurtija.

- Takav naum im u Vasojevićima neće uspeti jer su i ovim činjenjem potvrdili da im do tih dobrosusedskih i bratskih odnosa nije baš stalo, već da im je samo stalo do nekog osvojenog mandata na lokalnim beranskim izborima - kažu iz SNP uz tvrdnju da će tako posebno biti oštećena raseljena lica sa Kosova i Metohije koja će ovo svoje pravo morati iskoristiti u Podgorici, u ambasadi Republike Srbije.

- Osim što su napravili ovaj potez koji ni Đukanović ni Marković i njihove Vlade nisu činili minulih godina, Krivokapićeva Vlada je svoj neuspeli mandat ponekad koristila i da medijski napadne na Srbiju. U tome je prednjačio odlazeći premijer - tvrde iz SNP, i konstatuju da je u najmanju ruku licemerno zagovarati međusobne dobre odnose, a sa druge strane uskratiti elementarno pravo građanima Srbije da se izjasne na izborima, u gradovima gde su to činili do sada.

- SNP stoga poziva odlazeću Vladu da ukine ovu zabranu i pozitivno odgovori na zahtev srbijanskih kolega kako bi srpski državljani u Sutomoru, Budvi i Beranama mogli glasati na predsedničkim, republičkim i lokalnim izborima koji će se u Srbiji održati početkom aprila,kažu iz SNP, nakon skandalozne odluke Krivokapićeve Vlade.

BONUS VIDEO:

MOLI SE BOGU I DRŽI SE RUSIJE: U Podgorici skup podrške bratskom narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)