ANDRIJA MANDIĆ ČESTITAO SRBIJI DAN DRŽAVNOSTI: "Želimo da promenimo nepravednost prema našem narodu u Crnoj Gori"

V.K.

15. 02. 2022. u 11:41

PREDSEDNIK Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić čestitao je Sretenje Gospodnje odnosno Dan državnosti Republike Srbije svim pripadnicima srpskog naroda.

АНДРИЈА МАНДИЋ ЧЕСТИТАО СРБИЈИ ДАН ДРЖАВНОСТИ: Желимо да променимо неправедност према нашем народу у Црној Гори

Foto: V. K.

- Srbija je država prema kojoj su okrenute oči svakog pripadnika srpskog naroda. Mi Srbi iz Crne Gore imamo poseban senzibilitet za Srbiju jer je u ovom vremenu koje je iza nas Srbija čvrsto stajala uz svoj narod i u borbi da se mi Srbi u Crnoj Gori izborimo za svoja prava kao što imaju i drugi narodi u drugim državama na prostoru bivše Jugoslavije - rekao je Mandić.

Mandić ističe da je nedopustivo i neprihvatljivo da su danas Srbi koji žive u Crnoj Gori i koji čine trećinu ovog stanovništva diskriminisani, da je taj narod majorizovan, i da se i dalje bore za svoja osnovna prava.

- Kad pogledate npr. u Makedoniji, manji procenat Albanaca živi tamo nego što procentualno ima Srba u Crnoj Gori, a oni ipak imaju sva prava. Imaju konstitutivnost, pravo učešća u vlasti imaju njihovi autentični predstavnici. Za razliku od toga, u Crnoj Gori, ako ste srpski političar, vi imate zabranu, ne samo od onih koji bi trebali da budu partneri, već i od određenih struktura međunarodnih faktora da ne možete učestvovati u vlasti - dodao je on.

Ta nepravednost prema našem narodu u Crnoj Gori nas mnogo boli i to želimo da promenimo, naglasio je Mandić.

- Svakako, mislimo da te promene moraju doći uz podršku naše braće iz Srbije, naše braće iz Republike Srpske, i naravno da ćemo Srbiji, koja je danas najjača država u regionu, Srbiji koja ima tako veliku budućnost, Srbiji koja ekonomski napreduje, Srbiji koja je vojno ojačala, Srbiji kojom se ponosi svaki pripadnik srpskog naroda – da čestitamo Dan državnosti - zaključio je Mandić.

 

BONUS VIDEO:

NAROD SE VEĆ OKUPLjA: Večeras protest u Podgorici zbog prekrajanja izborne volje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna