POSLANIK SNP PORUČIO: Đukanović dužan da odluku uskladi sa zakonom

Novosti onlajn

06. 02. 2022. u 10:59

NAKON što su u Skupštini izglasane izmene Zakona o lokalnoj samoupravi kojim je predviđeno da se lokalni izbori u 14 opština održe u jednom danu, predsednik države Milo Đukanović će morati da povuče postojeću odluku o održavanju izbora u Beranama i Ulcinju 27. marta i da donese novu odluku koja će biti u skladu za novoizglasanim zakonom, kazao je Dragan Vukić, poslanik Socijalističke narodne partije (SNP).

ПОСЛАНИК СНП ПОРУЧИО: Ђукановић дужан да одлуку усклади са законом

Foto: EPA

On je za „Dan“ rekao da je to logičan sled stvari.

- Predsednik države mora povući postojeću odluku, a onda da donese novu odluku u skladu sa zakonskim rešenjem koje je doneseno u petak na Skupštini, kako bi se izbori u Beranama, Ulicinju i Plužinama održali zajedno sa izborima u 11 ostalih opština krajem maja ili početkom juna, za kad su planirani i izbori u glavnom gradu – kazao je Vukić.

Ipak, kada je bilo reči o istovetnom pravnom okviru za potrebu objedinjavanja 17, a ne 14 izbornih procesa u jednom danu, Đukanović se jasno izjasnio da nije dužan da odluku uskladi sa tada najavljivanim i predloženim zakonom, pa ostaje da se vidi da li će takav stav zauzeti i ovog puta.

(In4s)

BONUS VIDEO:

DRITAN UOČI SEDNICE: Mora se što pre izaći iz krize

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!