PONOVO GA PRETUKLA POLICIJA? Težak incident u Kolašinu, napadnut meštanin Radojica Grujić

M. Sekulović

04. 02. 2022. u 19:27

NOVI incident u Kolašinu, u kome su kako tvrdi meštanin Radojica Grujić, policijaci trenirali strogoću nad građanima.

ПОНОВО ГА ПРЕТУКЛА ПОЛИЦИЈА? Тежак инцидент у Колашину, нападнут мештанин Радојица Грујић

Foto: Privatna arhiva

On, naime, tvrdi, da ga je u jednom kafeu fizički napao i povredio policajac N.A. i jedno nepoznato lice, a cela stvar je okončaana intervencijom ekipe hitne pomoći.

- Ušao sam u kafanu i dok sam pio kafu, sa policajcem M.Z. koji je sedeo sa N.A. i nepoznatim licem, pričao sam oko bratskih odnosa naša dva plemena. N.A. i ta osoba su odjednom skočili, oborili me na pod i počeli da tuku šakama i nogama. M.Z. je pokušao da me zaštiti. Da nije bilo njega, ubili bi me. Bio sam krvav. Došla je hitna pomoć, a potom sam osam sati držan u policiji zbog davanja izjave. Policajci nisu privođen - priča Grujić, koji napominje da je ceo predmet predat Sudu za prekršaje u Bijelom Polju.

- Mogli su da me ubiju, jer, operisao sam kapilar na mozgu - kaže Grujić, koji ističe da je sa policajcem N.A. imao problema pre izbora 2020. godine.

SPISI

Utvrđuju se činjenice i okolnosti, te su formirani spisi predmeta koji su upućeni na ocenu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu, a istovremeno predmet će biti dostavljen Etičkom odboru Ministarstva unutrašnjih poslova na dalje postupanje. O ishodu javnost će biti blagovremeno informisana a dosadašnja saznanja ukazuju da se ovaj događaj ne može dovesti u vezu sa nacionalom pripadnošću Grujića, tvrde iz policije, povodom još jednog incidenta koji je policajac N.A. imao sa građaninom Grujićem.

- Mršlitijašu! Šta će nama litijaši ovde, obratio mi se kada sam ušao u jednu kafanu, nakon čega je pošao da ga prijavi u policiju, ali i da ga je N.A. pratio i šutnuo ga dva puta u butinu, ali je slučaj tada zataškan...

Kako on tvrdi, to mu je savetovao njegov brat od strica, inače tužilac u Kolašinu, kako se ''ne bi vukli po sudovima''...

Nakon incidenta u kojem Grujić navodi da je žrtva policijske torture zbog učešća na litijama, oglasila se Uprava policija Crne Gore.

- Radojica Grujić je juče, 2. februara oko 10.45 časova pokušao nepozvan i nasilno da uđe u službene prostorije Odeljenja bezbednosti Kolašin, odnosno u kancelariju načelnika, koji u tom trenutku nije boravio u kancelariji,u čemu ga je sprečila službenica policije. Grujić je nakon toga službenici policije uputio pretnje i reči uvredljive sadržine. Povodom toga, Radojica Grujić je lišen slobode zbog izvršenih prekršaja Zakona o javnom redu i miru i on je istog dana priveden nadležnom sudu za prekršaje. Grujić je kasnije tog dana, oko 16.00 časova, podneo prijavu protiv službenika policije N.A. i još jednog njemu nepoznatog lica, u kojoj je naveo da su ga prijavljena lica u jednom ugostiteljskom objektu fizički napala i nanela mu povrede.

BONUS VIDEO - ATMOSFERA PRED SKUPŠTINOM CRNE GORE: Početak sednice na kojoj će se izglasati nepoverenje vladi

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili