VREME JE ZA MIMOZU I FEŠTE: Najavljeni programi 53. hercegnovske manifestacije (FOTO)

V. V.

31. 01. 2022. u 21:38

PRAZNIK mimoze pod sloganom "Vreme je za mimozu" počeće ove godine 18. februara izložbom cveća na platou ispred zgrade Opštine Herceg Novi, sajmom vina u hotelu "Lazure" u Meljinama i koncertom Nede Ukraden.

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА МИМОЗУ И ФЕШТЕ: Најављени програми 53. херцегновске манифестације (ФОТО)

Foto: V. V.

U susret festivalu biće otvoren i Hercegnovski zimski salon (3. februara), saopšteno je na konferenciji za novinare. Predsednik Herceg Novog Stevan Katić informisao je da je za  cvetnu feštu obezbeđeno stotinu hiljada evra, a koncepcija festivala je vrsta kompromisa koji uvažava aktuelne epidemiološke mere i želju grada i učesnika da sačuva tradiciju praznika.

– Važno je naglasti da je i ove godine program Praznika mimoze skraćen, zbog  epidemiološke situacije, ali je sačuvano  sve ono po čemu je Praznik i prepoznat prethodnih godina – rekao je Katić i naveo da su to pučke svečanosti na otvorenom, ceremonije otvaranja i zatvaranja, sportski program, fešta od mimoze, ribe i vina i tradicionalni maskenbal.

Potpredsednik Opštine Mirko Mustur objasnio je da su organizatori morali da smanje broj programa, a do kraja festivala, do 5. marta pratiće razvoj situacije sa koronom i tome se prilagođavati. Mustur je podsetio i da je želja organizatora da u programe uključe što više predstavnika turističke privrede, tako da će tradicionalna Fešta od mimoze, ribe i vina na hercegnovskoj rivijeri ove godine krenuti iz kompleksa Porto Novi, a traju i pregovori da se ova kompanija pridruži pojedinim programima.

Programske sadržaje predstavila je direktorka Herceg Festa Gordana Porobić Krcunović, ističući da je funkcija Praznika mimoze uvek bila da unese radost i veselje u naše živote.

– Doza radosti, zabave i veselja nam je neophodna, pogotovo u ovim politički turbulentnim i kontroveznim zbivanjima, koji karakterišu aktuelnu društvenu scenu u Crnoj Gori, a reflektuju se na živote svakog građanina i izazivaju osećanje neizvesnosti i nesigurnosti-  navela je Krcunović. Prema njenim rečima kroz bogat, kulturni, zabavni i sportski program, Praznik mimoze je tu da unese relaksaciju i rasterećenje.

BONUS VIDEO - PONOVO SE OBRUŠILO BRDO KOD BRODAREVA: Blokiran granični prelaz ka Crnoj Gori

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)