"OVO JE SAVRŠENSTVO!" Katnić o kokainu iz "Volija": "Ova droga je 96 odsto čistoće, ali ne predlažem da je probate"

M.O.

14. 01. 2022. u 15:02

GLAVNI specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da su od policije saznali za kokain u kontejneru, a oni od Uprave prihoda i carina.

ОВО ЈЕ САВРШЕНСТВО! Катнић о кокаину из Волија: Ова дрога је 96 одсто чистоће, али не предлажем да је пробате

Foto Arhiva

U daljoj izjavi specijalnog tužioca stoji da sumnjaju da su 2. juna, 2. avgusta i 14. oktobra "članovi kriminalne grupe uspeli da odnesu oko tri tone kokaina iz Slobodne zone."

- Primetili su da fale i uvek fale na drugom i trećem nizu određena količina robe, što su oni konstatovali i obaveštavali prodavca robe – firmu iz Slovenije. Na osnovu te robe koja je falila utvrđena je ova količina - rekao je on.

Kazao je da je u jednom od ta tri slučaja poručilac bio "Voli".

- Oni su zaista to utvrdili sa sigurnošću i nama saopštili sa 99 odsto verovatnoće da se radi o kokainu… Organizovali smo se u pokretu i došli do važne činjenice, a to je ova plomba koja je jedinstvena i može postojati samo jedna, a ona je garant da od mesta A – Ekvador, do mesta B – Bar, nije niko otvarao, rekao je on.

Prađenjem tovara, po Katnićevim rečima, došli su do marketa "Voli" u kom je droga i pronađena.

- Kada su radnici otkrili da su ovi paketi različiti, otkrilo bi i malo dete - rekao je on.

Kazao je da su tada izvršili pretres.

-Ova droga je trebalo da bude preuzeta u onaj mrak u skladištu, kao što je prethodna tri puta - rekao je on, a potom objasnio je da je tako učinjeno najmanje tri puta u proteklih pet ili šest meseci.

- Za tih 11 dana, koliko kontejner leži tamo, imali su šansu da otvore kontejner, stave plombu, uzmu drogu i odvezu je… Pošto je bilo spekulacija da se od Luke Bar otvori kontejner, to nije bilo moguće - rekao je on.

Katnić je pohvalio Petričević, ističući da je sjajna saradnica.

U Baru kontejneri dobijaju drugu, crnogorsku plombu

I on je istakao da je Voli u proteklih pola godine više puta tražio da se proveravaju kontejneri kojima stiže roba za taj trgovinski lanac, a da je to učinio i za ovaj kontejner.

Kazao je da je u jednom od ta tri slučaja poručilac bio Voli.

- Zašto se to desilo, zato što deo policije i mi u SDT delujemo kao na okupiranoj teritoriji. Ozbiljan propust se desio u obaveštajnoj zajednici Crne Gore - rekao je Katnić.

Niko nije uzeo otiske

Glavnog tužioca je brinulo samo jedno - zašto niko nije uzeo otiske, ako se videlo da deo robe u kontejnerima fali.

- Prošlo je dve, tri tone, to su stotine miliona. Na tom tržištu tamo. Važno je da je ova droga 96 odsto čistoće, to je savršenstvo, ali vam ne savetujem da je probate - kazao je Katnić na kraju izlaganja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024