SVI DOKAZI U TELEFONIMA? Određen pritvor osumnjičenima za ubistvo Nemanje Prelevića i Danila Pekovića

E. V. N.

24. 12. 2021. u 21:42

ODBEGLI Marko Zekić (30) iz Berana, sa još jednom osobom, čije ime istražitelji još ne saopštavaju, organizovao je kriminalnu grupu koja je 18. oktobra prošle godine u vikendici na Veruši ubila Nemanju Prelevića (28) i Danila Pekovića (19) iz Podgorice. Do ključnih dokaza crnogorska policija je došla preko aplikacije "Skaj", kao i zahvaljujući saradnji sa jednom inostranom policijskom službom.

СВИ ДОКАЗИ У ТЕЛЕФОНИМА? Одређен притвор осумњиченима за убиство Немање Прелевића и Данила Пековића

Policija privodi osumnjičene / Foto Printskrin TV Vijesti

Na krivičnoj prijavi za ovo dvostruko ubistvo su i ranije uhapšeni Mirčeta Mihailović (41) iz Berana i njegov sugrađanin Miomir Đukić (36). Zbog pripadnosti ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi uhapšeni su i Nenad Milačić (36), iz Podgorice, Vasilije Đukić (26) i Dragan Biletić (36) iz Berana, koji su odranije u zatvoru zbog drugog krivičnog dela.

Istražitelji sumnjaju da su u pripremi zločina učestvovali i Goran Milašinović (42) iz Bara, poznat po pljački filijale Prve banke u Beranama, a čije ime se vezuje i za pripadnost "Pink panterima"... Policija traga i za Berancima Branislavom Ivanovićem i Draganom Tarićem (29), sa prebivalištem u Užicu, zbog sumnje da su deo ove kriminalne grupe.

Milačiću, Đukiću, Biletiću i Mihajloviću je posle saslušanja kod specijalnog državnog tužioca, sudija za istrage Višeg suda u Podgorici određen pritvor do 72 sata. Inače, uhapšeni Mihajlović ima simptome virusa korona, pa će btii prebačen u bolnicu.

Dvojica Podgoričana Prelević i Peković ubijena su sa više od 30 hitaca iz automatskog oružja ispred vikendice u Veruši. Zločin je otkriven dvadesetak sati kasnije. Šta su bili motivi likvidacije dvojice muškaraca, zasada nije poznato. Mediji nagađaju da su Prelević i Peković bili u sukobu sa Zekićem i da su ga pretukli. Zekić je, inače, već bio osuđivan i to zbog ubistva svog sugrađanina Jasmina Šuntića (19), u blizini zgrade Osnovnog suda u Beranama.

Nakon sukoba sa Prelevićem i Pekovićem u Podgorici, Zekić je, kako tvrde istražitelji, pokušao da se "revanšira" pištoljem, ali je policija to sprečila. Inspektori su vrlo brzo posle zločina na Veruši osumnjičili Zekića za organizaciju egzekucije, ali, navodno tada nije bilo dokaza za njegovo hapšenje. Stručnjaci Forenzičkog centra u Danilovgradu boravili su nekoliko dana u Beranama, gde su pretražili kuću Miomira Đukića, u obližnjem selu, i zaplenili određene predmete, ali se do četvrtka ništa nije dešavalo u ovom slučaju...

Istražitelji su posle hapšenja u Beranama i Podgorici isključili mogućnost da je dvostruko ubistvo na Veruši nastavak obračuna između kotorskih kriminalnih klanova.

DVOJICA ISPALILA HICE?

POLICIJA je tokom istrage došla do podataka da su najmanje dve osobe, pucajući iz dva različita oružja, učestvovale u likvidaciji Nemanje Prelevića i Danila Pekovića. Njihova beživotna tela pronađena su kada je Prelevićeva supruga, uznemirena što joj se ne javlja, pozvala komšiju u selu da vidi šta se dešava sa njim i Pekovićem. Zaprepašćeni čovek joj je ubrzo javio da je našao njihova beživotna tela...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!