PAKT DRITANA SA DPS: Memorandum izdaje - mire li se Abazović i Milo Đukanović?

V. K.

16. 12. 2021. u 08:00

MEMORANDUM o saradnji Građanskog pokreta URA, SNP i manjinskih stranaka koji su juče potpisali njihovi lideri nije pakt za DPS, nego za pomirenje i stvaranje stola sa kojeg će biti poslata poruka da se Crna Gora u budućnosti mora ponašati drugačije.

ПАКТ ДРИТАНА СА ДПС: Меморандум издаје - мире ли се Абазовић и Мило Ђукановић?

Foto URA

Ovo je nakon stavljanja parafa saopštio vicepremijer i lider URA Dritan Abazović, poručujući da se DPS neće vratiti na vlast.

- DPS povratka na vlast nema. Ja sam svoju poziciju objavio ranije i te iracionalne strahove nemam. Ovo je veliki iskorak građanske Crne Gore - kazao je Abazović.

Međutim, tako ne misli jedan od lidera DF Nebojša Medojević, koji taj dokument naziva - memorandumom izdaje!

- Davanje garancija Milu Đukanoviću o imunitetu od bilo kakvog ključnog progona opasna je poruka da naše društvo i njegova elita nemaju hrabrosti niti svesti o značaju pravde za izgradnju jednog slobodnog, demokratskog društva i pravne države. Nuđenje amnestije čoveku koji je razorio moral nacije i naš tradicionalni sistem moralnih vrednosti, uništio privredu, opljačkao građane i državu, stvorio najopasnije narko-kartele za šverc cigareta i droge u Evropi, produbio nasleđene podele, od Crne Gore napravio sigurnu kriminalnu kuću, privatizovao institucije sistema što se ne može drugačije nazvati nego izdaja - kategoričan je Medojević.

- Ovim aktom, potpisnici se odriču slobode i demokratije i prihvataju silu kao jedinu vrednost.

Pakt sa DPS

Demokratska Crna Gora objavila je da se ne radi o memorandumu već o paktu za saradnju sa DPS!

- Nema norme kojom se obavezuju da neće na bilo koji način paktirati sa DPS i rušiti aktuelnu vlast u Crnoj Gori - poručile su Demokrate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima