KO JE UBIO LJUBIŠU MRDAKA? Prošlo je 53 dana od tragične smrti radnika obezbeđenja nikšićke Pošte

V. K.

12. 12. 2021. u 14:51

NI posle 53 dana od ubistva Ljubiše Mrdaka radnika obezbeđenja Pošte u Nikšiću, koji je izgubio život pokušavajući da zaustavi naoružane maskirane pljačkaše da otmu novac koji je bio namenjen penzionerima u tom gradu.

КО ЈЕ УБИО ЉУБИШУ МРДАКА? Прошло је 53 дана од трагичне смрти радника обезбеђења никшићке Поште

Istraga Sa puškama u pljačku, Foto V. K.

Ljubiša je stradao, preko 400.000 evra nestalo I juče, treći put, njegovi prijatelji, pripadnici Vojne policije Sedmog bataljona Vojske Jugoslaviji, člana Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Sveti Sava, Pravoslavnog bratstva Zavjernici –Tvrdoš iz Nikšića, organizovalo je protest zbog togsa što se ni posle toliko vremena ko je ubio Mrdaka, časnog Nikšićanina i učesnika litija u vreme borbe za odbranu svetinja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

U podnožju hrama Svetog Vasilija Ostroškog, na Trgu Šaka Petrovića. Bivši pripadnik Vojne policije Sedmog bataljona Petar Vuković sa žalošću je konstatovao da se ubice njihov brata u Hristu još uvek ne znaju.

Foto V. K.

-Pala je glava našeg brata Ljubiše. I zbog toga nemamo pravo na ćutanje. Tražimo od nadležnih ko je napravio ovaj zločin. Ako nisu u stanju ovo da reše neka kažu i neka se ne kriju iza jeftinig izjava. Ubijen je čovek koji je vršio službenu dužnost. Mi se nećemo smiriti dok se istina ne sazna. Tražimo pravdu za Ljubišu. Svi smo mi Ljubiša, poručio je Vuković

Ogorčenje nije mogao sakriti ni Ratko Čvorović iz Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Sveti Sava ocenjujući da se u slučaju ubistva Ljubiše Mrdaka još čeja na pravdu-

-Dok istinu ne isteramo na čistac okupljaćemo se češće i u većem broju. U međuvremenu su se desile još dve oružane pljačke na Cetinju i u Tivtu ali srećom bez žrtava. Nećemo stati dok se zločin nad Ljubišom ne rasvetli poručio je Čvorović, dok je sličnog stava i Mišo Sekulović iz nikšićkog Pravoslavnog bratstva Zavjetnici –Tvrdoš.

-Ko je ubio Ljubišu? Nema odgovora od onih koji bi to trebali da saopšte. Mi ne zaboravljamo Ljubišu koji je sa nama i u nama, rekao je Sekulović, nakn čega se povorka uputila centrom grada u koloni do mesta zločina ispred zgrade Pošte gde su Ljubišini prijatelji zapalili sveće na mesto njegovog stradanja.

Sa ovog skupa poslate su poruke državnim institucijama da građani Nikšića povodom ovog nemilog događaja neće ćutati na njihovu nemarnost ili nedostatak hrabrosti za rešenje ovog slučaja.

Foto V. K.

PITANjA BEZ ODGOVORA

Veselin Đoković uputio je direktono pitanja potpredsedniku Vlade Dritanu Abazoviću, ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću, direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu i Tužilaštvu –zašto nema informacija o toku istrage na otkrivanju počinilaca ubistva Ljubiše Mrdaka i oružane pljačke u centru Nikšića?

-Šta je urađeno u okviru kontrole sistema obezbeđenja pošta i banaka u prevoza novca i dragocenosti u Crnoj Gori? Kako to da neke pošte, kao ova u Nikšiću, nemaju video nadzor? Zašto se za transport novca ne koriste sefoci? Kakvo je stanje i zakonitost rada agencija za zaštitu lica i imovine? Zar je potrebno da se blokiraju ulice, raskrsnice ili institucije da bi se dobili ovi odgovori, pitao je Đoković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!