VLADA CRNE GORE BARU NEPUNIH DVA MILIONA EVRA: Barani na poslednjem mestu po opredeljenim sredstvima

B.Dabić

26. 11. 2021. u 13:00

OPREDELjENIH oko dva miliona evra iz kapitalnog budžeta Crne Gore za projekte u opštini Bar, oštro je kritikovao Opštinski odbor Socijaldemokrata (SD) Bar ističući: „Bar zaslužuje mnogo izdašniju ekonomsko-finansijsku podršku za kapitalne projekte sa državnog nivoa i sasvim smo sigurni da će to biti prepoznato u agendi nove Vlade”.

ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ БАРУ НЕПУНИХ ДВА МИЛИОНА ЕВРА: Барани на последњем месту по опредељеним средствима

Foto: Luka bar

U saopštenju Opštinskog odbora Socijaldemokrata (SD) Bar se navodi: 

- Građani Bara su 77. rođendan svog grada dočekali zasedanjem lokalnog parlamenta na čijem dnevnom redu je bilo usvajanje rebalansa budžeta za 2021. godinu, zbog suficita budžeta, odnosno budžetskih ostvarenja koja su premašila planirano. Druga godina koju je obeležila pandemija korona virusa, jedna je od uspešnijih u novijoj istoriji grada pod Rumijom. Godina prožeta projektima od značaja za razvoj našeg grada, ulaganjima u putnu, komunalnu i sportsku infrastrukturu, godina u kojoj su rešeni mnogi višegodišnji problemi, predstavlja godinu koja bi Baru mogla biti vodilja za dalji, brži i značajniji napredak- saopštili su iz Opštinskog odbora Socijaldemokrata Bar.

Očigledno je, navode iz SD-a, ovakva godina poslužila je aktuelnoj Vladi Crne Gore da nesporan razvoj našeg grada "ubrza" i sa državnog nivoa. 

- U kapitalnom budžetu Crne Gore, koji ove godine beleži rast od 94 miliona evra, gradu koji treba da bude jedan od nosilaca turističkog i ekonomskog razvoja Crne Gore opredeljeno je nepunih dva miliona evra, pa vrednost kapitalnog budžeta u odnosu na opštinu Bar, po glavi stanovnika donosi poslednje, 24. mesto u Crnoj Gori. Jedino, donekle, razumno obrazloženje ovakve odluke odlazeće Vlade, premijera i resornog ministra je to da je mizeran iznos kapitalnog budžeta koji se odnosi na projekte u opštini Bar za narednu godinu, proporcionalan njihovim očekivanjima za političke subekte koji čine vladajuću većinu u Skupštini Crne Gore, na budućim lokalnim izborima u Baru. U svakom slučaju, Bar zaslužuje mnogo izdašniju ekonomsko-finansijsku podršku za kapitalne projekte sa državnog nivoa i sasvim smo sigurni da će to biti prepoznato u agendi nove Vlade - zaključuje se u saopštenju Opštinskog odbora Socijaldemokrata Bar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024