"UVOZE" BIRAČE IZ NIKŠIĆA: Opozicija u Mojkovcu sprečila pokušaj DPS da "širi" spisak glasača uoči izbora

M. SEKULOVIĆ

18. 11. 2021. u 07:45

OPOZICIJA u Mojkovcu, koju čine Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Demokrate, Građanski pokret URA, Ujedinjena Crna Gora i Grupa građana "Ne damo Mojkovac", dobili su prvu predizbornu "rundu" meča sa vladajućom DPS u toj opštini.

УВОЗЕ БИРАЧЕ ИЗ НИКШИЋА: Опозиција у Мојковцу спречила покушај ДПС да шири списак гласача уочи избора

Foto Privatna arhiva

Drugi dan protesta u zgradi MUP Mojkovac, pred mestom na kome se vrši prijava boravka građana, koji se potom po automatizmu ubacuju u birački spisak, pred lokalne izbore zakazane za 5. decembar, urodio je plodom. Jer, kako tvrde u opoziciji, prekinut je "uvoz" birača, koji su u režiji DPS dovoženi iz Nikšića.

- Samo u ponedeljak je oko 30 građana, dovezenih kombijima iz Nikšića, dobilo boravište u Mojkovcu. Odmah posle tog saznanja mirnim protestom smo sprečili dalje mahinacije DPS. O ovom plitičkom inženjeringu DPS obavestili smo ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, a od državnog sekretara MUP Zorana Miljanića zatražili smo spisak sa adresama svih novoprijavljenih od dana raspisivanja izbora pa do pre dva dana - priča, za "Novosti", nosilac liste Građanskog pokreta URA Ivan Ašanin, koji je zadovoljan reakcijom nadležnih.

Upis mesta prebivališta u Mojkovcu, Foto Privatna arhiva

On kaže da je proverama na terenu, utvrđeno da je od 30 "novopečenih Mojkovčana", svega nekoliko pravih Mojkovčana, a da ostali birači za potrebe DPS menjaju mesto prebivališta i sele se od izbora do izbora!

- Eto, izvesna Magovčevićeva je u poslednjih nekoliko godina čak pet puta menjala mesto prebivališta - kaže Ašanin, koji tvrdi da će svi koji su na takav način još jednom pokušali da pomognu DPS biti krivično procesuirani.

Prema njegovim rečima, DPS je u velikoj panici, jer opozicija prema svim istraživanjima ubedljivo pobeđuje u Mojkovcu, gde je pre četiri godine zabeleženo "more nepravilnosti", uz aktivno učešće policije u korist Đukanovićeve partije.

POBEDA

OPOZICIJA u Mojkovcu veruje u pobedu nad DPS, čak i sa tri mandata razlike. Podstrek im daje pad rejtinga DPS na državnom nivou, ali rezultat prošlogodišnjih parlamentarnih izbora u ovoj opštini, gde su pobedili DPS, doduše tesno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna