MILO OČEKUJE TUŽIOCA: Formiran predmet zbog afere pranja 20 miliona evra u kojoj se pominje ime predsednika CG

V. KADIĆ

18. 11. 2021. u 08:10

PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović saopštio je da će se rado odazvati pozivu Specijalnog državnog tužilaštva u vezi sa navodima da ga je albanski naftni tajkun pomenuo u sklopu međunarodnog pranja više od 20 miliona evra i sumnjivih isplata.

МИЛО ОЧЕКУЈЕ ТУЖИОЦА: Формиран предмет због афере прања 20 милиона евра у којој се помиње име председника ЦГ

Foto D. Milovanović

Đukanović je ocenio da se kreiranjem afera pokušava da se skrene pažnja od onog što su realni politički i društveni problemi, jer "imamo nefunkcionalnu i neučinkovitu vlast".

U Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom navoda albanskog tajkuna Rezarta Tačija u kojem je pomenuo crnogorskog predsednika Mila Đukanovića u sklopu međunarodnog pranja i sumnjivih isplata više od 20 miliona evra u vezi sa italijanskim državljanima Frančeskom Zumomo i Fabriom Petrucijem.

- I ja sam kao i vi informisan da je SDT formirao predmet, izjavio je Đukanović.

- Radujem se tome i radujem se efikasnom postupanju SDT-a kao i uvek do sada. Odazvaću se jer želim da dam primer kako treba postupati ukoliko iskreno želimo da uspostavimo efikasnu vladavinu prava u našoj zemlji.

Foto Tanjug

Dodaje da je na ovu temu manje-više sve rečeno uz navode da je reč o potpuno iskonstruisanoj aferi.

- Ne znam o kojim se licima radi, niti sam na bilo koji način sa tim licima ikada imao ikakav kontakt - rekao je novinarima Đukanović, tvrdeći da je reč o kompletnom falsifikatu.

- To nije nikakvo iznenađenje, ti falsifikati su se namnožili i u političkom životu i u medijskoj delatnosti. Umesto da se javnost usredsredi da spreči propadanje Crne Gore, pokušava se zabaviti kreiranjem novih afera. Nemam nikakav problem sa tim jer znam kako sam radio i potrebno je samo nekoliko dana da se te afere raspadnu kao kula od karata.

Medijima je iz Specijalnog državnog tužilaštva rečeno da više informacija i podataka o ovoj aferi nije moguće saopštiti radi zaštite interesa krivičnog postupka.

- Kada smo čuli da se pominje albanski biznismen, pitali smo kolege iz Italije da nam pošalju presudu suda u Palermu. Rezart Tači i druge osobe koje se pominju veoma su poznate u Albaniji. Pominje se i banka brata Mila Đukanovića ali i mnoge uticajne osobe iz Albanije, kao i Crne Gore - kazao je za portal Javnog servisa Timi Samardziu, koji je prvi došao do informacija ove nove afera.

PRVA BANKA

IZ Prve banke Aca Đukanovića, brata predsednika Crne Gore, negirali su novinske navode koji, kako su rekli, nanose štetu njenim akcionarima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)