VLADA BEZ ZDRAVKA I EKSPERATA: Uprkos stavovima Amerike, vladajuća većina predvođena DF najavljuje nastavak pregovora

V. K.

15. 11. 2021. u 07:10

AMERIČKI izaslanik pomoćnika državnog sekretara za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar saopštio je da Vlada Zdravka Krivokapića ima punu podršku zvaničnog Vašngtona, ali vladajuće stranke na čelu sa Demokratskim frontom su najavile nastavak pregovora o novoj vladi, na čijem čelu neće biti aktuelni premijer niti njegovi ekspertski ministri.

ВЛАДА БЕЗ ЗДРАВКА И  ЕКСПЕРАТА: Упркос ставовима Америке, владајућа већина предвођена ДФ најављује наставак преговора

Foto DF

Od demontaže bivšeg režima Mila Đukanovića gotovo da nema ništa. Iz DF najavljuju da će narednih dana organizovati pojedinačne sastanke sa svim partnerima, kako bi se, pre organizacije ponovnog zajedničkog sastanka mogli pojaviti sa celovitim i usaglašenim rešenjem. Za sada su jedino iz Demosa Miodraga Lekića i Socijalističke narodne partije bili jasni da podržavaju ideju DF o formiranju nove vlade.

- Aktuelna vlada za nas ne postoji. Ona nema našu podršku - poručio je jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević.

- Bilo bi pošteno da se formira nova vlada, pa ćemo gledati kuda dalje ona ide. Ili ćemo se dogovoriti ili ne. Ako se dogovorimo, formiraćemo novu vladu, ako se ne dogovorimo idemo na izbore!

DF je od samog početka formiranja Vlade Zdravka Krivokapića 4. decembra 2020, iznosio veoma teške optužbe na račun njenog rada i nesprovođenja svega onoga što su promene na izborima 30. avgusta prošle godine donele. Smatraju da nova vlada mora biti politička srazmerno rezultatima parlamentarnih izbora, a ne kao sada kada taj politički savez kao najjači u pobedničkim listama nema nijednog svog predstavnika.

- Rekonstrukcija ili reciklaža? Pitanje je čiji odgovor neće puno doneti. Onaj ko misli o novim izborima ne misli mnogo o budućnosti. Dakle, potreban je dijalog svih ili ništa.

I da se vidimo, konačno, među sobom - ko je nezasluženo dobio poverenje koje arči uz dojč, a koga imamo na klupi za rezerve - poručili su iz Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića, članice pobedničke liste "Za budućnost Crne Gore".

KO SME DA GLASA U MOJKOVCU

MILOVOM DPS neće pomoći ni razne zloupotrebe ni pokušaj političkog inženjeringa prijavljivanjem mesta boravka u Mojkovcu ljudima iz drugih gradova. Objavićemo spisak svih koji su se vratili u Mojkovac od dana raspisivanja izbora, a zasada sigurno znamo par desetina takvih ljudi sa celim porodicama. Tu najviše ima jurišnika Veselina Veljovića savetnika Đukanovića, iz vremena njegovog direktorovanja u Upravi policije! Mnogi od njih nisu svesni zakonskih posledica, jer moraju vraćati dugove komiti Veljoviću. Moraju znati da je teška zloupotreba glasati na lokalnim izborima za godinu i po dana po dva i tri puta u raznim gradovima.

Ova poruka iz Opštinskog odbora URA izazvala je novi "rat" u Mojkovcu pred do sada najneizvesnije lokalne izbore u ovoj opštini.  M. S.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)