BRODOVIMA POVEZATI NOVI, TIVAT I KOTOR: Opet na dnevnom redu pomorski saobraćaj kroz Boku

V. V.

08. 11. 2021. u 15:33

ČELNICI hercegnovske, tivatske i kotorske opštine sastali su se sa predstavnicima Ministarstva kapitalnih investicija i holandske kompanije Damen, a razgovarali su o mogućnosti organizovanja pomorskog međugradskog linijskog prevoza u Bokokotorskom zalivu.

БРОДОВИМА ПОВЕЗАТИ НОВИ, ТИВАТ И КОТОР: Опет на дневном реду поморски саобраћај кроз Боку

Foto: V. V.

Projekat je predstavio, direktor za razvoj novih biznisa u kompaniji Damen, Peter Robert. Predstavljeni su I rezultati studije, izrađene u prethodnom periodu, o prednostima i isplativosti ovakvog projekta. Rasprava je povedena i o postojećim infrastrukturnim i zakonskim ograničenjima u toj oblasti, te o mogućim načinima njihovog prevazilaženja. Razgovor o ovim temama ali i o postojećim problemima u saobraćajnoj infrastrukturi na primorju, zakonskoj regulativi u pojasu morskog dobra i planiranim kapitalnim projekatima na području Boke biće uskoro nastavlčjeni.

Sastanku koji je organizovan u Tivtu prisustvovali su ministar Mladen Bojanić i državni sekretar Zoran Radunović, predsednik i potpredsednik Opštine Tivat Željko Komnenović i Vladimir Arsić, predsednik  hercegnovske Opštine Stevan Katić i potpredsednik Opštine Kotor Siniša Kovačević. Prisustvovao je i Ambasador Holandije za Srbiju i Crnu Goru, Jost Reintejns.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Općine Kotor Tvrtko Crepulja, Srđan Dragomanović i Nađa Miranović, Jovan Subotić i Mladen Rostović iz Općine Herceg Novi te Zorica Gverović, Petar Vujović i Ivona Petrović iz Općine Tivat.sna inicijativa

Podsećamo, višestruko korisna zajednička inicijativa za uspostavljenje redovnog putničkog pomorskog saobraćaja između Tivta, Kotora i Herceg Novog bila je aktuelna i pre desetak godina. Tada je planirano da saobraćaj obavljaju brodovi na solarni pogon, što je bila izuzetno značajna ekološka dimenzija. Ne treba zaboraviti nio letnje gužve I zastoje  na putevima kroz Boku pa dati prednost morskim stazama.

BONUS VIDEO: NAPAD NA CETINjSKU SVETINjU: Huligani upali u manastir

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri