ČELNICI PET CRNOGORSKIH GRADOVA U BRISELU: Glavna tema odnosi Crne Gore i Evropske unije

B.D.

03. 11. 2021. u 16:15

NA ZAJEDNIČKOM savetodavnom odboru između Komiteta regiona EU i Zajednice Opština Crne Gore u Briselu na temu odnosa Crne Gore i Evropske unije su gradonačelnik prestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan koji je i kopresedavajući Zajedničkog savetodavnog odbora, predsednici opština: Bar Dušan Raičević, Pljevlja Igor Golubović, Kotor Vladimir Jokić i Ulcinj Aleksandar Dabović.

ЧЕЛНИЦИ ПЕТ ЦРНОГОРСКИХ ГРАДОВА У БРИСЕЛУ: Главна тема односи Црне Горе и Европске уније

Foto: Opština Bar

O odnosima Crne Gore i EU kroz prizmu najnovijih dešavanja kao i o digitalnim politikama te upotrebi, odnosno zloupotrebi, interneta i društvenih mreža  kao sredstva dezinformisanja i političke mobilizacije građana bile su teme sastanka u Briselu.

- Ovo je ozbiljan izazov kako za EU tako i za Crnu Goru koji ugrožava demokratičnost i slobodu političkih procesa i otvara mogućnosti za različite negativne uticaje na same izborne procese kroz manipulaciju javnim mnjenjem i lažnim vestima. Ovaj odbor, koji čine predstavnici lokalnih vlasti država EU i Crne Gore, formiran je u procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj Uniji u cilju pripreme lokalnih vlasti za obaveze i usaglašavanja koja ih očekuju u tom procesu i nakon punopravnog članstva u EU. Kroz Zajednički savetodavni odbor ostvaruje se saradnja i dijalog između regionalnih i lokalnih uprava država EU i Crne Gore koje kroz razmenu iskustava i dobrih praksi u najboljem interesu razvoja lokalnih zajednica i kvaliteta života građana, saopšteno je iz kabineta predsednika Opštine Bar.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO: 

POBEDA VERE: Bezumlje i nasilje nije sprečilo ustoličenje mitropolita Joanikija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)