OPRAVDALI IME: Institutu Igalo priznanje za afirmaciju zdravstvenog turizma (FOTO)

V.V.

01. 11. 2021. u 16:08

PREDSTAVNICIMA Instituta „Dr Simo Milošević" na desetoj Regionalnoj konferenciji zdravstvenog, velnes i SPA turizma, održanoj minulog vikenda u Bečićima uručeno je priznanje za doprinos afirmaciji zdravstvenog turizma.

ОПРАВДАЛИ ИМЕ: Институту Игало признање за афирмацију здравственог туризма (ФОТО)

Foto: V.Vujanović

Predsednik organizacionog odbora Vlatko Stijepović priznanja je uručio i Privrednoj komori Crne Gore, Uniji poslodavaca i zaslužnim pojedincima iz zemlje i inostranstva, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Predstavljanje Programa razvoja zdravstvenog turizma bila je ključna tema konferencije koju je organizovala Medikal SPA Asocijacija Crne Gore u saradnji sa Klasterom zdravstvenog turizma Crne Gore i uz podršku Ministarstva ekonomskog razvoja.

– Naša zemlja bogata je potencijalima koji predstavljaju bitne preduslove za razvoj zdravstvenog turizma, a usvajanje strateški značajnog dokumenta kakav je Program razvoja zdravstvenog turizma Crne Gore 2021-2023. godine s Akcionim planom do 2023. godine je nešto na čemu će se temeljiti sve dalje aktivnosti – navedeno je u saopštenju ministarstva ekonomskog razvoja.

Foto: V.Vujanović

Ovogodišnja konferencija pod nazivom „Zdravstveni turizam – Put za celogodišnji turistički proizvod", okupila je ugledne domaće i inostrane stručnjake, operativce i konsultante iz područja medicine i turizma, predstavnike hotelijerske i velnes industrije, koji nude odgovore na neka od suštinskih pitanja o fazama razvoja zdravstvenog turizma u Crnoj Gori i regionu.

Predstavnica Ministarstva ekonomskog razvoja, Sandra Bojanić, tokom Konferencije govorila je o značaju razvoja zdravstvenog turizma i aktivnostima koje će MER u saradnji sa ostalim zainteresovanim stranama realizovati u narednom periodu, kako bi u godinama koje slede Crnu Goru pozicionirali kao prepoznatljivu zdravstvenu destinaciju.

                                 ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024