SLAVLJE UZ POLICIJU: Obeležena slava manastira i Cetinjske bogoslovije

M. SEKULOVIĆ

01. 11. 2021. u 07:11

GRUPA huligana, samoproklamovanih komita, na Lučindan ponovo je "uzela" obraz Cetinju.

СЛАВЉЕ УЗ ПОЛИЦИЈУ: Обележена слава манастира и Цетињске богословије

Foto: Printskrin

Doduše, u blažem obliku nego početkom septembra prilikom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

- Nisi dostojan - uzvikivale su "komite", odgovarajući tako na čestitku koju im je povodom slave Cetinjskog manastira i Cetinjske bogoslovije koja nosi ime Svetog Petra Cetinjskog uputio mitropolit Joanikije praćen pristiglim vladikama i sveštenstvom.

Oni su prethodno prošli pored nekoliko desetina besprizornika, koji su skakali pevajući himnu Crne Gore, praćeni jakim policijskim snagama.

- Nekolicina okupljenih je ušla u manastir. Pomolili su se, zapalili sveće i izašli, bez ikakvog incidenta - kaže, za "Novosti", jedan od sveštenika Mitropolije.

Foto: Novosti

Prethodno, na svečanoj liturgiji u Cetinjskom manastiru, mitropolit Joanikije je u besedi kazao "da smo se okupili i da izlečimo svoje duševne i telesne nemoći pored ćivota sveca Božijega".

- On je bio poštovan i u vreme zemaljskog života dok je hodio po Crnoj Gori, kao apostol i nije čudo što se upokojio na dan Svetoga apostola Luke, jer je i time posvedočio da je vršio svetu apostolsku službu. Iako je bio poštovan od naroda kao sveti čovek, to ne znači da je njemu bilo sa narodom lako i da su ga svi slušali, jer, da su ga svi slušali ne bi morao da vrlo često zaklinje, a ponekad i da proklinje, jer drugoga načina nije bilo da obuzda samovolju - kazao je vladika Joanikije pored ćivota Svetog Petra Cetinjskog.

Istakao je i da "kad čitamo Njegoša, budemo sigurni da to nije samo njegova mudrost, već i mudrost koju je nasledio od Svetoga Petra, jer on je njega u vreme mladosti uputio na pravi istinski put Božiji".

Ograda

JAKE policijske snage i juče su štitile Cetinjski manastir. Bio je ograđen i metalnim ogradama od nasrtaja komita, koji su prethodnih dana najavljivali proteste.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024