KRIVOKAPIĆ HOĆE DA BUDE POMIRITELJ: Predsednik Vlade Crne Gore najavio osnivanje nove stranke demohrišćanske opcije

V. KADIĆ

29. 10. 2021. u 22:07

PREDSEDNIK Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić najavio je formiranje stranke demohrišćanske opcije o čemu se mesecima unazad spekulisalo.

КРИВОКАПИЋ ХОЋЕ ДА БУДЕ ПОМИРИТЕЉ: Председник Владе Црне Горе најавио оснивање нове странке демохришћанске опције

Foto Novosti

Sada je on to javno saopštio ocenjujući da bi ta partija mogla da "pomiri dva jaka ekstremizma" u Crnoj Gori, misleći na srpski i crnogorski.

- Političke partije gledaju samo svoj rejting. Mene to ne interesuje. Ali da bi se politička slika u Crnoj Gori promenila mora da postoji neka jaka partija centra. To je pokazano svim istraživanjima i ta partija može da pomiri dva jaka ekstremizma i na neki način anulira njihovo delovanje - kazao je Krivokapić.

On je preko liste koju je predvodio Demokratski front ušao u političke vode, da bi potom postao i premijer. Krivokapić je u svoj kabinet prvo uveo nestranačke ličnosti, da bi potom "zaboravio" i na manjinske partije. Odrekao se ministra pravde Vladimira Leposavića, u koga je blaženopočivši mitropolit Amfilohije imao ogromno poverenje, čestitao Kurtiju "ustoličenje" u Prištini, ali i demantovao da je uputio čestitke zvaničnicima u Banjaluci zbog Dana Republike Srpske.

Boško Vukićević, Foto Privatna arhiva

Formiranje stranke po oceni mnogih moglo bi da znači spajanje Krivokapića sa "zdravim tkivom" Demokratske partije socijalista, bez Mila Đukanovića, a sa Duškom Markovićem.

On, zasada, takvu opciju nije odbacio.

Politički analitičar Boško Vukićević, bivši savetnik premijera Krivokapića, kaže da je profesor u velikoj zabludi.

- On zanemaruje činjenicu da u ovo vreme pre godinu dana velikom delu javnosti kao ni njegovim najbližim saradnicima i savetnicima, nisu bila poznata njegova prevarantska ponašanja. On je većinu ljudi koje je zamolio da mu pomognu, i koji su to iskreno i dobrodušno učinili, naknadno izdao, izneverio i prevario - izjavio je Vukićević, dodajući da se premijer mora pomiriti sa sudbinom.

- Sunovrat njegove popularnosti ne može nadomestiti ni njegovo formiranje raznih medija, kao ni stranica na "Fejsbuku". Sve je to osuđeno na propast. Svojim naopakim politikama i neljudskim odnosima prema ljudima koji su mu najviše pomogli i doveli ga tu gde je sada, on je za samo godinu dana od ubedljivo najpopularnije ličnosti sebe doveo do političke marginalizacije.

Temeljni ugovor

PREMIJER Krivokapić izjavio je da temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom neće biti potpisan tokom njegove zvanične posete Beogradu 2. i 3.novembra. "Ugovor još razmatra Sinod SPC. Ja sam spreman da ga potpišem čim se steknu svi preduslovi", rekao je Krivokapić novinarima, nakon "premijerskog sata" u Skupštini Crne Gore.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024