ZAJEDNO MOTRE GRANICU SA ALBANIJOM: Austrija šalje osam policajaca i četiri drona

I. D. S.

30. 10. 2021. u 06:34

AUSTRIJSKA policija poslaće osam policajaca i četiri drona kako bi pomogli Crnoj Gori u zaštiti granice sa susednom Albanijom, a u okviru misije Evropske agencije za graničnu i obalsku stražu Fronteks.

ЗАЈЕДНО МОТРЕ ГРАНИЦУ СА АЛБАНИЈОМ: Аустрија шаље осам полицајаца и четири дрона

Foto Gov.me

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije, uz granicu sa Albanijom prolazi jedna od važnih ruta na Balkanu za krijumčarenje droge i ljudi, te će austrijski policajci ubuduće podržati zaštitu te granice. Biće raspoređeno osam policajaca, uključujući četiri specijalno obučena operatera dronova i četiri drona.

- Raspoređivanje naših policajaca na Zapadnom Balkanu štiti i austrijsku granicu. Krijumčarenje i organizovani kriminal su blisko isprepletena mreža. Impresivno je kakvi se uspesi u istragama mogu postići pre svega upotrebom moderne tehnologije kao što su dronovi - naglasio je prvi čovek tog austrijskog resora Karl Nehamer.

Iz Austrije podsećaju i da su nedavno njihovi policijski zvaničnici u Severnoj Makedoniji zadali veliki udarac dilerima droge, kada je uz pomoć pilota dronova, kriminalistička policija uspela da zapleni 200 kilograma marihuane i uhapsi pet osumnjičenih.

Kao dodatak misiji Fronteksa, Austrija ima policijske kontingente raspoređene u nekoliko zemalja Zapadnog Balkana. Trenutno, 50 službenika pomaže lokalnim vlastima u zaštiti granica i borbi protiv organizovanog kriminala i krijumčarenja ljudi u regionu, navodi se na internet stranici austrijskog ministarstva.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!