"OBRUČ" OKO ĐUKANOVIĆA: "Pandorini papiri" U CG pod lupom Brisela

V. K.

27. 10. 2021. u 22:27

"Pandora papiri", slučaj koji je uzdrmao region, ali i Crnu Goru, biće pod lupom Brisela. Iz Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori poručili su da će nastaviti da prate ovaj događaj. Razumeli su da je Tužilaštvo formiralo predmet u vezi sa "papirima" i sada se očekuju rezultati.

ОБРУЧ ОКО ЂУКАНОВИЋА: Пандорини папири У ЦГ под лупом Брисела

Foto Tanjug/AP

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović i njegov sin Blažo su 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom, skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih Devičanskih ostrva, Paname i Gibraltara, a sin predsednika Crne Gore je iskoristio tu strukturu da formira i dve skrivene kompanije sa ćerkama firmama u Londonu i Crnoj Gori. Ove podatke saopštio je Istraživački centar Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) kroz globalnu istragu o ofšor poslovima koju je vodio Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara sa partnerima iz 117 zemalja.

Blažo Đukanović je dao izjavu tužilaštvu, dok će se Milo Đukanović tim povodom izjasniti pisanim putem.

Više funkcionera Demokratske partije socijalista oglasilo se povodom ovog slučaja navodeći da se radi "koordinisanim napadima" i "fabrikovanim aferama".

- Kada nema formule i rešenja da se oživi našminkani mrtvac od vlasti koja je u završnom činu nestajanja, onda se mora naći način da se sve zamaskira pričom o izmišljenim aferama - poručio je predsednik poslaničkog kluba DPS Danijel Živković.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki