DEMOKRATSKI FRONT: Neki koriste pregovore o rekonstrukciji Vlade da odlože popis

V. K.

22. 10. 2021. u 18:19

DEMOKRATSKI front ocenjuje da određeni krugovi pokušavaju da iskoriste pregovore unutar parlamentarne većine kako bi pitanje popisa gurnuli pod tepih, vešto se krijući iza komentara koji dolaze sa određenih međunarodnih adresa i domaćih nevladinih organizacija.

ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ: Неки користе преговоре о реконструкцији Владе да одложе попис

Foto: V.K.

- Svi smo upoznati sa činjenicom da je javna rasprava o Nacrtu zakona o popisu stanovništva završena i da su zahtevi o izostavljanju pitanja o etničkoj pripadnosti, veroispovesti i maternjem jeziku, odnosno odlaganju popisa u nedogled – odbijeni. Nova srpska demokratija veruje da će do dogovora unutar parlamentarne većine doći i da će nova izvršna vlast prepoznati važnost tradicionalnog popisa, te napokon dati mogućnost političkim predstavnicima pobedničkih koalicija da diskutuju i usvoje zakon, kako bi svi zajedno krenuli u ispunjavanje te državne obaveze, na dobrobit svih građana Crne Gore - navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, potpuno su saglasni sa određenim konstatacijama da je popis stvar tehničke prirode i baš zbog toga pitaju – zašto postoji tolika bojazan od njegovog održavanja, odnosno od rezultata.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)