DURAKOVIĆ PRIZNAO KRIVIČNO DELO: Profil učiteljice Rade Višnjić sa kompromitujućim fotografijama je bio lažan

B. DABIĆ

06. 10. 2021. u 00:55

TOKOM saslušanja pred dežurnim tužiocem Osnovnog tužilaštva u Baru, Sakib Duraković je priznao da je na dan imenovanja učiteljice Rade Višnjić za v. d. direktora OŠ “Jugoslavija” otvorio lažni profil na društvenoj mreži na njeno ime i objavio kompromitujuće fotografije.

ДУРАКОВИЋ ПРИЗНАО КРИВИЧНО ДЕЛО: Профил учитељице Раде Вишњић са компромитујућим фотографијама је био лажан

Foto in4s.net

Durakoviću se na teret stavlja krivično delo neovlašćeno prikupljanje ličnih podataka. Nakon saslušanja nije mu određeno tužilačko zadržavanje, a na optuženičkoj klupi će se naći u redovnom sudskom postupku.

Kompromitujuće fotografije na društvenim mrežama su se pojavile u junu nakon što je Ministarstvo prosvete, nauke, kulture i sporta Višnjićevu imenovalo za vršioca dužnosti direktora OŠ “Jugoslavija” na šest meseci. Istog dana kada su objavljene kompromitujuće fotografije na društvenim mrežama, Višnjićeva je podnela prijavu policiji, kako bi se utvrdilo ko je i zašto “pokušao da je diskredituje kao ličnost i dovede u pitanje i njeno radno mesto”. Policija je rešila slučaj i Durakoviću stavila lisice na ruke.

- Nikada nisam bila zainteresovana za funkcionersko mesto, ali veoma jesam da sačuvam radno mesto kojem sam posvećena celim svojim bićem. Takođe, želim da sperem ljagu sa svog imena kao majka i prosvetna radnica, koja iznad svega voli decu, poštuje i sarađuje sa njihovim roditeljima - navela je Višnjić.

Ona je istakla da je “Pravda je spora, ali dostižna”.

- Danas sam dobila vest da je osoba koja je na moje ime otvorila profil i objavljivala lažne slike neprimerenog sadržaja kako bi me diskreditovao na dan kada sam imenovana za v. d. direktora škole, 19. jula, uhapšena. Naravno da ću ga teretiti najviše što se može, ne samo zbog mene, već zbog svih žena koje trpe takvu vrstu nasilja - navela je Višnjić.

Učiteljica Višnjić je u žižu javnosti došla sredinom 2020. godine, nakon što je učenicima na času likovnog dala zadatak da crtaju trobojku. Suspendovana je u oktobru prošle godine, do okončanja postupka koji se protiv nje vodi, zbog pozivanja učenika na moleban u hram Svetog Jovana Vladimira u Baru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu