IGNORISAO ANTIDOPING AGENCIJU? Smenjen v. d. direktora Uprave za sport

B. D.

25. 09. 2021. u 06:34

CRNA Gora na pragu pred isključenjem sportista iz svih takmičenja. Nakon što su iz Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta saopštili da je Vasilije Lalošević (na slici) razrešen sa funkcije v. d. direktora Uprave za sport i mlade, umesto njega imenovan je Marko Begović.

ИГНОРИСАО АНТИДОПИНГ АГЕНЦИЈУ? Смењен в. д. директорa Управе за спорт

Vasilije Lalošević

U ministarstvu tvrde da je Lalošević u obavljanju funkcije prekoračio ovlašćenja, te je svojim činjenjem doveo u nezavidan položaj sport u celoj Crnoj Gori.

Naime, Uprava za sport i mlade je ignorisala Svetsku antidoping agenciju (WADA) jer nije dostavila Upitnik za prošlu godinu, niti su imali ikakav kontakt sa WADA, zbog čega je agencija internim kanalima pokušavala da stupi u kontakt sa vlastima u Crnoj Gori.

- Rezultat navedenog je da smo sada pred isključenjem naših sportista iz svih takmičenja, a u slučaju da nas ne isključe, sportisti se mogu takmičiti, ali ne pod našom zastavom i himnom - saopštili su iz MPNKS.

Protiv Laloševića su formirani spisi predmeta kod specijalnog državnog tužioca u odnosu na njegov status i u odnosu na Odluku o dodeli sredstava za sprovođenje programa sportskih organizacija u 2021.

Vasilije Lalošević najavio je da će podneti krivičnu prijavu protiv ministarke prosvete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić, te da ona ne zaslužuje da ostane na funkciji, kao ni državna sekretarka ministarstva. On tvrdi da je u martu poslao upitnik Svetskoj antidoping agenciji (WADA), ali da "nikad nije ugledao svetlo dana".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

RUSIJA će analizirati ograničenja koja je Poljska uvela na kretanje ruskih diplomata na njenoj teritoriji i preduzeti uzvratne mere, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

27. 05. 2024. u 18:27

Komentari (0)

SVET OSTAO ZATEČEN: Evo šta je Aleksander Zverev prvo uradio kada je pobedio Rafaela Nadala na Rolan Garosu