OBJAVLJEN SNIMAK SA CETINJA: Ovo je dokaz da su komite pucale na Belvederu

V.K.

09. 09. 2021. u 11:30

RADIO i televizija Crne Gore objavila je audio-snimak na kojem se čuje komunikacija šefa Centra bezbednosti Podgorica Gorana Jokića, koji preko radio-veze upozorava pripadnike policije da se čuju rafali na barikadi na Belvederu, tokom protesta na Cetinju 5. septembra, i govori im da pristupe proceduri zaštite u situacijama kada se na njih otvara vatra.

ОБЈАВЉЕН СНИМАК СА ЦЕТИЊА: Ово је доказ да су комите пуцале на Белведеру

Foto: D. Milovanović

Na snimku se čuju pucnji iz vatrenog oružja i pirotehnike.

Snimak navodno svedoči o drami u tesnacu magistralnog puta kod Auto-moto društva na blokadi demonstranata iz pravca Budve.

Prema podacima Uprave policije, sve se odigralo petnaest minuta pre 8 sati u nedelju ujutro. Na snimku se prvo čuje nekoliko pucnjeva iz vatrenog oružja, a zatim preko policijske veze glas kako obaveštava kolege rečima: „Na našoj poziciji imamo upotrebu da li vatrenog oružja ili pirotehnike na vozilo, ne možemo da procenimo“. 

Posle toga u razgovor se uključuje rukovodilac operativnog štaba UP Goran Jokić koji kaže: „Povucite prvo ljudstvo“, a onda se na snimku razaznaje i neki glas koji konstatuje –„ovo je puška!“

Na snimku UP razaznaje se glas starešine koji obaveštava kolege: „Cenimo da se moramo povući“, da bi se potom čule reči: „Ovde je više vatrenog oružja“, nakon čega se u razgovor uključuje Jokić sa naredbom: „Samo zauzmi pozicije i ne kreći nigde“.

Snimak poslušajte KLIKOM OVDE!

BONUS VIDEO:

KOMITE PRAVE HAOS: Uznemirujući snimci sa Cetinja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo