ODGOVOR NA SRAMNU ODLUKU SUDA: Tužilaštvo najavilo žalbu zbog oslobađanja Veljovića

Tanjug

07. 09. 2021. u 09:51

CETINJSKO tužilaštvo žaliće se na odluku sudije za istragu Borka Lončara - da ne odredi pritvor savetniku za bezbednost predsednika države Veselinu Veljoviću.

ОДГОВОР НА СРАМНУ ОДЛУКУ СУДА: Тужилаштво најавило жалбу због ослобађања Вељовића

Foto: D.Milovanović

Lončar je juče nakon skoro tročasovnog saslušanja pustio na slobodu doskorašnjeg direktora Uprave policije, Veselina Veljovića, kojeg Osnovno državno tužilaštvo tereti da je 5. septembra na Cetinju počinio krivično delo - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Nakon izlaska iz zgrade Osnovnog suda na Cetinju, Veljović je optužio premijera Zdravka Krivokapića i potpredsednika Vlade Dritana Abazovića da ga politički proganjaju i svete mu se, poručivši im da ga neće ni ućutkati ni uplašiti.

Mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija nazvao je “krvavim mitropolitom”, a vladu izdajničkom.

Foto: D.Milovanović

Tvrdio je i da tokom protesta na Dvorskom trgu u subotu i nedelju na Cetinju nije napao dojučerašnje kolege, niti im je tražio da mu prepuste komandu.

Veljović je pre ustoličenja mitropolita Joanikija i organizovanih protesta, koje je predvodila DPS aktuelnog predsednika Mila Đukanovića, u autorskom tekstu za podgoričku "Pobjedu" pozvao pripadnike policije na neposlušnost.

BONUS VIDEO:

VELJOVIĆ SA LISICAMA SPROVEDEN U SUD

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)