MOST DO NIGDE? Saobraćajnica između Židovića i sela Vidre čeka privođenje nameni

M. DROBNjAK

04. 09. 2021. u 07:27

MOST koji je izgrađen pre deset godina na reci Ćehotini, a koji je trebalo da poveže Židoviće i selo Vidre u opštini Pljevlja, još nije u funkciji.

МОСТ ДО НИГДЕ? Саобраћајница између Жидовића и села Видре чека привођење намени

NEZAVRŠEN Već deceniju ima početak, ali nema kraj, Foto M. Drobnjak

Razlog je što je najverovatnije sagrađen na pogrešnoj lokaciji, pa ga nije moguće adekvatno povezati sa putem na levoj obali Ćehotine. Most se jedino koristi za prolazak pešaka i poljoprivredne mehanizacije i to samo u sušnom periodu.

Iz lokalne uprave ne odgovaraju, zbog čega most, u koji su uložena značajna opštinska sredstva, nije otvoren za saobraćaj.

Početkom godine je iz lokalne uprave bilo najavljeno da će deo zemljišta biti eksproprisan i da će se na taj način ovaj saobraćajni objekat privesti nameni. Planirano je da se na levoj obali reke izgradi prilazni put na otkupljenoj zemlji.

- U toku je priprema izrade eksproprijacionog elaborata na spornim parcelama sa leve strane reke Ćehotine, preko kojih je planirana izrada i realizacija projekata nekategorisanog puta Židovići - Vidre. Po završetku eksproprijacionog elaborata, Direkcija za imovinu Opštine Pljevlja rešiće imovinsko-pravne odnose sa vlasnicima poseda. Potom će pristupiti izradi i realizaciji projekta pomenutog puta, a samim tim i most će biti stavljen u funkciju - saopštili su početkom godine iz lokalne uprave.

Foto M. Drobnjak

Nezvaničo,  most je sagrađen na užem delu korita, pa umesto da bude dugačak 29 metara, njegova dužina je oko 21 metra. Predstavnici nevladinog sektora su pozivali tužilaštvo da ovaj slučaj ispita, ali nije bilo reakcije.

DPS PROJEKAT

SPORNI objekat je sagrađen u vreme dok je predsednik Opštine bio Filip Vuković iz redova Demokratske partije socijalista, a menadžer Opštine sadašnji predsednik pljevaljske opštine Igor Golubović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)