U UČIONICAMA OD 1. SEPTEMBRA: Ministarstvo prosvete predlaže da nastava počne u regularnom terminu

I. D. S.

12. 08. 2021. u 06:34

UKOLIKO epidemiološka situacija to bude dozvolila, đaci će ovu školsku godinu početi u uobičajenom terminu - 1. septembra.

У УЧИОНИЦАМА ОД 1. СЕПТЕМБРА: Министарство просвете предлаже да настава почне у регуларном термину

Foto Unicef/D. Miljanić

Sa ovim predlogom Ministarstva prosvete saglasni su i u Institutu za javno zdravlje, ali preporučuju da se svi zaposleni u obrazovnim institucijama i roditelji vakcinišu.

Predstavnica Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta Slavica Ilinčić na sastanku održanom u Ministarstvu zdravlja, na temu organizacija nastave u susret novoj školskoj godini, predložila je da dece budu prisutna na nastavi u školama. Takođe je rekla i da će školski čas trajati uobičajeno 45 minuta, ukoliko to epidemiološka situacija bude dozvoljavala. Kako je navela, u tom pravcu razmišljaju i predstavnici Unicefa, a to su i preporuke Svetske zdravstvene organizacije.

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je da je Institut načelno saglasan sa stavovima Ministarstva prosvete i Unicefa, ali da će, zbog neizvesnosti razvoja epidemiološke situacije, konačne preporuke dati u narednom periodu. Kako je istakao, bilo bi poželjno da se svi zaposleni u prosveti, kao i roditelji dece koja pohađaju nastavu, vakcinišu.

- Na taj način ćemo najbolje sačuvati decu od obolevanja, a samim tim očuvati sistem obrazovanja i izbeći moguće restriktivne mere, koje će zavisiti od nivoa epidemije - poručio je Galić.

EPIDEMIOLOŠKE  MERE NEPROMENjENE

Iz resora Vesne Bratić napominju da neće biti promena u smislu epidemioloških mera, te da će merenje temperature na ulazu, nošenje maski i korišćenje dezinfekcionih sredstava biti obavezno i ove školske godine. Ističu i da su u toku provere snabdevenosti škola svim potrebnim dezinfekcionim sredstvima i maskama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo