IGOR DAMJANOVIĆ ZA "NOVOSTI": Može li se novi Tužilački savet uhvatiti u koštac sa organizovanim kriminalom i korupcijom u Crnoj Gori?

V.K

09. 08. 2021. u 11:49

MOŽE li se novi Tužilački savet uhvatiti u koštac sa organizovanim kriminalom i korupcijom kako to gromoglasno najavljuju iz partije Alekse Bečića – Demokratske Crne Gore?

ИГОР ДАМЈАНОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Може ли се нови Тужилачки савет ухватити у коштац са организованим криминалом и корупцијом у Црној Гори?

Foto Privatna arhiva

Tim pre što se radi, kako deo vlasti ocenjuje, uglavnom o kadrovima iz vremena bivšeg režima – Đurđini Nini Ivanović, državnoj tužiteljki u Vrhovnom državnom tužilaštvu, Sanji Jovićević (specijalna tužiteljka u SDT), Tatjani Begović, državnoj tužiteljki u VDT u Podgorici i Nikoli Samardžiću, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom.

Politički analitičar Igor Damjanović kaže za „Novosti“ da to što je prošlo jedanaest meseci od parlamemtarnih izbora, a Milivoje Katnić je i dalje glavni specijalni tužilac predstavlja najbolju ilustraciju nemoći, odnosno odsustva želje vlade Zdravka Krivokapića i onog dela parlamentarne većine da krene u borbu protiv kriminala i korupcije.

- Svi koji su u februaru poklekli pod pritiskom ambasadora Nemačke Roberta Vebera i odustali od usvajanja pripremljenih tužilačkih zakona, koji bi Katnića i njegovu korumpiranu ekipu sklonili iz tužilaštva, napravili su već neporavljivu štetu. U odbijanju Demokrata da glasaju za izbor Tužilačkog saveta u punom kapacitetu, po svoj prilici, kao i u februraru, stoji uticaj Roberta Vebera i drugih zapadnih ambasadora. Moćni zapadni ambasadori očigledno zbog nekih ranijih zasluga u procesu "Državni udar" čuvaju Milivoja Katnića - ocenjuje za “Novosti” politički analitičar Igor Damjanović, dodajući da je takođe moguće da sprečavaju izbor dr Nikole Bulatovića, istaknutog advokata odbrane u postupku “državni udar, u Tužilački savet.

- Demokrate nisu navele nijednu zamerku na račun stručnosti i ugleda dr Bulatovića, sem to što je u montiranom postupku zastupao lidere DF-a i doprineo da se javnost upozna sa skandaloznim i nečasnim postupanjem Milivoja Katnića i njegovih saradnika, a montirana optužnica pade pred Apelacionim sudom - podseća on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo