REAGOVANJE DEMOKRATSKOG FRONTA: Krivokapić čini sve da Srbiju predstavi kao remetilački faktor

V. K.

23. 07. 2021. u 14:47

DEMOKRATSKI front je ragovao na izjavu premijera Zdravka Krivokapića da su ekspozitura Srbije, te da Beograd podržava njih, a ne one koji su zaista na vlasti.

РЕАГОВАЊЕ ДЕМОКРАТСКОГ ФРОНТА: Кривокапић чини све да Србију представи као реметилачки фактор

Foto: Fejsbuk

Niame, iz DF kažu da je dobro poznato da su oni ekspozitura svoga naroda, što se se, kako navode, za Krivokapića ne može reći.

 - On čini sve kako bi Srbiju i Srbe predstavio kao remetilački faktor na Balkanu, to mu predstavlja osnovno političko delovanje otkad je izabran za premijera. Zato se zasluženo sestio u isti katalog političara gde se nalaze Sekula Drljević, Novak Kilibarda i Milo Đukanović jer usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici prvi pokrenuo najnoviju antisrpsku akciju iz Podgorice. Pretekao je sve druge antisrbe iz Sarajeva, Zagreba, Prištine i Tirane - stoji u saopštenju DF.

Oni su kazali da bi Krivokapić mogao biti legitiman premijer da ima 27 poslanika podrške.

- Ljuti se na DF jer ima većinu, a u stvari mrzi sebe što je manjina. Jedan kao nijedan, rekao bi naš narod. I to jedan sa kojim Bečić upravlja slično kao sa kućnim ljubimcem. Znamo da mu ne pada lako Bečićevo šefovanje, ali šta će, mora se, zadržati fotelje je najvažniji cilj obojici.

U tom političkm savezu kažu da kada bi Krivokapić znao da ima podršku većine, on bi pokrenuo pitanje vlastitog povjerenja.

- Drži se za funkciju i računa na obraz DF-a koji neće nikada sa DPS-om, iako je on sa DPS-om pokretao protiv Demokratskog fronta i srpskog naroda čitav niz inicijativa i uradio najviše što je mogao na njihovu štetu - stoji u saopštenju.

Najveću efikasnost, kako se navodi, premijer pokazuje na čestim sastancima sa Đukanovićem jer sa njim, kako su kazali u DF-u, odmah dogovori sve, a sa DF-om nije želio ništa.

- Zdravko podseća na nekog tragičnog junaka iz bajki koji prevarom zgrabi nešto što mu ne pripada, u konkretnom slučaju fotelju, i misli da mu je sigurna sve dok sedi na njoj ili je drži na oku okruženu plaćenim obezbeđenjem. Njemu je nebitno šta narod misli o tome, pa vlastitu neodgovornost demonstrira i izjavama da će ako treba i lancima se vezati za stolicu kako mu je niko ne bi preuzeo do 2024. godine.

Poručuju da je aktuelna vlada podbacila i učinila sve suprotno od onoga za šta su građani glasali 30. avgusta.

- Mogu se Krivokapić i njegova ekipa praviti ludi na te činjenice, ali je to više nego jasno. Neka se trude koliko hoće da stvore lažnog neprijatelja u Beogradu, ali to je ćorav posao. Najveći su neprijatelji oni sami sebi, a narod 30 godina nije pristao na Đukanovićevu antibeogradsku priču, čiji su aktivni nastavljači predstavnici vlade, pa neće ni sada - zaključuje se u saopštenju DF-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)