UBRZANE GRANIČNE KONTROLE: Promet vozila i putnika na Sitnici veći nego 2019. godine

V.V.

08. 07. 2021. u 15:46

OKO 14 hiljada prijavljenih gostiju boravi trenutno u Herceg Novom a to je u odnosu na rekordnu 2019.-tu godinu, prema podacima gradske Turističke organizacije, za oko 40 odsto manje.

УБРЗАНЕ ГРАНИЧНЕ КОНТРОЛЕ: Промет возила и путника на Ситници већи него 2019. године

FOTO: V. V.

S druge strane na graničnom prelazu Sitnica, sa Republikom Srpskom odnosno BiH, za samo  pet dana jula registrovano je 40 odsto više putnika i za 50 odsto više vozila nego 2019. Kako bi se smanjilo čekanje postavljene su dve dodatne kućice i tako je formirana još jedna  traka koju  putnici koriste na ulazu i izlazu iz Crne Gore.

Na graničnom prelazu Sitnica od 1. do 5.jula registrovano je 31.160 putnika i 10.500 vozila.Prema rečima komandira stanice granične policije Dejana Jankovića važno je napomenuti da 2019. U tom period nije bio vikend kao ove godine, a upravo vikendom je  i ovaj granični prelaz najfrekventniji.

Postavljanje novih kućica za kontrolu putnika, uz podršku nadležnih u hercegnovskoj Opštini i pojačanu aktivnost  Sektora granične policije ubrzana je procedura  kontrole i smanjeno je čekanje.

Janković kaže da je ovo privremeno rešenje jer je sporazumom Vlade Crne Gore i Veća ministara BIH o graničnim prelazima za međunarodni i granični saobraćaj predviđeno uspostavljanje zajedničkog prelaza na Zupcima.

 - Do relizacije tog sporazuma predvideli smo sve moguće mere kako bi se ubrzao promet putnika na graničnom prelazu, informisao je Janković uz zahvalnost predsedniku Herceg NovogStevanu Katiću koji je ppomogao oko opremanja ovih privremenih objekata.

Na graničnom prelazu Sitnica kao i na drugim graničnim prelazima svim gostima  obezbeđen je flajer  koji su osmislili u NTO I Institutu za javno zdravlje sa navedenim aktuelnim epidemiološkim merama. Flajer  je štampan na srpskom ali I  engleskom, nemačkom i ruskom jeziku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!