PLANIRALI UBISTVO BELIVUKA: Podignuta optužnica protiv šestočlane kriminalne organizacije

S. Đ.

07. 07. 2021. u 14:04

SPECIJALNO državno tužilaštvo podiglo je i dostavilo Višem sudu optužnicu protiv grupe koja se sumnjiči da je u januaru planirala likvidaciju Beograđana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i njegovog prijatelja Marka Miljkovića, koje važe za osobe bliske kavačkom klanu.

ПЛАНИРАЛИ УБИСТВО БЕЛИВУКА: Подигнута оптужница против шесточлане криминалне организације

Foto: N. Fifić

Kako pouzdano saznajemo, optužnica je podignuta protiv Janka Vukadinovića, Radovana Stanišića, Milete Jovanovića, Almire Mujahodžić, Momčila Milića i Dušana Ivanovića.

Tokom istrage kojom je rukovodio specijalni tužilac Saša Čađenović, tužilaštvo je osim dokaza protiv ove kriminalne grupe, obezbedilo i dva svedoka saradnika, koji su tokom istrage uhapšeni. Jedan od njih je prvobitno uhapšen zbog sumnje da je pripremao likvidacije, za koje je bilo određeno i više od milion eura.

- Za delo u Tivtu prema državljanima Srbije bilo je određeno između 700 hiljada eura i milion i 300 hiljada eura - kazao je krajem januara na konferenciji za medije specijalni tužilac Čađenović.

I pored toga što je na početku ove istrage bilo reči da je ista kriminalna grupa planirala ubistvo jednog od vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana, kako pouzdano saznajemo, tog dela nema u optužnici tužioca Čađenovića.

Prema prvim rezultatima istrage, plan njegove likvidaciije je bio da neko od osumnjičenih 22.januara prođe motorom pored automobila u kojem se iz Kotora ka Podgorici vozio vođa "kavčana" i na krovu vozila postavi eksplozivnu napravu velike razorne moći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)