MALE ZEMLJE VAŽAN GARANT SARADNJE: Đukanović razgovarao sa Guterešom

Tanjug

29. 06. 2021. u 00:45

CRNOGORSKI predsednik Milo Đukanović održao je virtuelni sastanak sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom povodom 15. godišnjice članstva Crne Gore u UN.

МАЛЕ ЗЕМЉЕ ВАЖАН ГАРАНТ САРАДЊЕ: Ђукановић разговарао са Гутерешом

Foto: AP

Iz Đukanovićevog kabineta je saopšteno da je Gutereš tokom sastanka rekao da su "male zemlje te koje su dokazale da su veoma važan garant da u svetu postoji globalna saradnja", a da je "Crna Gora pokazala da je mnogo veća od njene geografske veličine".

Takođe je, kako se navodi, čestitao Crnoj Gori na celokupnom doprinosu UN i Evropi, i naglasio da "čini sve da obezbedi da to partnerstvo bude što jače i delotvornije" i da je posvećen Crnoj Gori na "putu njenog i razvoja njenih državnih institucija u duhu poštovanja ljudskih prava".

Iskazao je i punu solidarnost sa crnogoskim narodom u kontekstu pandemije korona virusa.

Đukanović je izrazio zadovoljstvo susretom na dan koji je "jako važan za Crnu Goru i njenu noviju istoriju" i naglasio da se, kao i do sada, u punoj meri može računati na posvećenost Crne Gore multilateralizmu, ističe se u saopštenju.

Generalni sekretar je, kako se navodi u saopštenju iz kabineta crnogorskog predsednika, kazao da Ujedinjene nacije "rade sve što mogu da podrže zemlje Zapadnog Balkana da idu dalje ka rešavanju još uvek nerešenih problema i za dobro sveta i Evrope".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!