PORED 15 ELEKTRANA, BEZ STRUJE OKO 2.000 DOMAĆINSTAVA! Nova bruka CEDIS-a na severu Crne Gore (FOTO)

M. SEKULOVIĆ

26. 06. 2021. u 12:20

UPRKOS tome što je na tom području napravljeno 15 malih hidoroelektrana, čiju gradnju i valsnike tajkune još uvek finasiraju građani cele Crne Gore, oko 2.000 domaćinstava na području Potkomvlja, u opštini Andrijevica, bez struje su od petka u 16 sati!

ПОРЕД 15 ЕЛЕКТРАНА, БЕЗ СТРУЈЕ ОКО 2.000 ДОМАЋИНСТАВА! Нова брука ЦЕДИС-а на северу Црне Горе (ФОТО)

Foto: M. SEKULOVIĆ

Bez struje su meštani u Polimlju, u desetak sela od Andrijevice prema Plavu, koji su se odlučili da prekrate poniženja koje im godinama nanosi CEDIS (Crnogorski elektrodistibutivni sistem).

Foto: M. SEKULOVIĆ

- Danas u 15 sati uvodimo blokadu saobraćaja na putu Andrijevica-Plav. Protetsni skup smo uredno rpijavili policiji. Niko se više neće sprdati sa nama, kažu ogorčeni meštani Ulotine, koji će sa komšijama iz susednih sela blokirati prometnu saobraćajnicu.

Foto: M. SEKULOVIĆ

- Ovo je neverovatno. Tajkuni bliski bivšoj vlasti u Crnoj Gori na rekama u našem kraju sagradili su toliki broj mini hidroelktrana, a mi svaki čas ostajemo bez struje. Ne vrede molbe, opomene, žalbe. Danima je struja često nestajala, a od petka nam je ''ukinuta''. Prošle zime bili smo bez struje od kraja decembra pa do iza Božića! Propala nam je hrana u zamrzivačima. Niko se nije postideo. Računali smo da će promene u društvu dovesti i do promene ponašanja u CEIDS-a ali ne vredi. Nastavlja se po starom. Nas više ne interesuje priča o kvarovima dalekovoda, ovoga-onoga. Priključićemo se protestu u Ulotini - kažu meštani mesnog centra Konjuhe u opštni Andrijevica, koji su u jeku seoskih radova prisiljeni da se nose sa nevljama koje im priređuje CEDIS.

Foto: M. SEKULOVIĆ


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)