NASTAVILI SMO SA MILOVOM POLITIKOM: Đorđe Radulović u Skupštini Crne Gore

Novosti online

24. 06. 2021. u 18:31

MINISTAR spoljnih poslova Đorđe Radulović izjavio je danas da se spoljna politika države nije promenila nakon 30, avgusta i pada DPS-a sa vlasti.

НАСТАВИЛИ СМО СА МИЛОВОМ ПОЛИТИКОМ: Ђорђе Радуловић у Скупштини Црне Горе

Foto AP

On je poručio da je to potpisano u postizbornom sporazumu iza kojeg stoje Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović.

Radulović je dodao da bi pomenuta tri lidera pokrenula njegovu interpelaciju, da je spoljna politika koju vodi drugačija u odnosu na onu koju je formulisala prethodna vlast, tj. Milo Đukanović.

- Ne mogu se složiti sa Vama da spoljna politika nije ista. Molim Vas gospodine Konjeviću da neđete jednu moju izjavu koja nije na fonu politike koja je bila pre 30. avgusta. A to su Evropska unija, NATO i dobra regionalna saradnja. Ne samo što duboko vjerujem da svi mi pripadamo EU, da je ova zemlja članica NATO-a, da treba tu da ostane i da moramo da budemo deo regionalne saradnje, ne zbog toga što Brisel kaže tako, nego što je nama svima potrebno pomirenje. To je zapisano i u postkoalicionom sporazumu koji su potpisala tri lidera i verujte da bi me prvi predsednik Vlade, potpredsednik Vlade, a i gospodin Bečić iskritikovali i prvi pokrenuli interpelaciju da spoljna politika koju vodimo drugačija nego što je bilo dosada. Još jednom ponavljam, Spoljna politika države Crne Gore se nije promenila 30. avgusta - poručio je Radulović u odgovoru na poslaničko pitanje Raška Konjevića.

Konjević je čuvši Radulovićev odgovor, poručio da mu je drago zbog činjenice da nova Vlada, u odnosu na staru, ne menja ništa po pitanju spoljne politike i dodao da ne zna kakvu će reakciju kod parlamentarne većine izazvati ministrova tvrdnja.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)