LEKIĆ: Krivokapić nediplomatskim rečnikom napada Srbiju!

Novosti onlajn

23. 06. 2021. u 10:44

PREDSEDNIK Demosa Miodrag Lekić ocenio je nediplomatskom izjavu predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića koji je vlastima u Srbiji poručio da će se zastiditi onoga što rade, ako imaju obraza.

ЛЕКИЋ: Кривокапић недипломатским речником напада Србију!

Foto: Vlada CG/S. Matić

Ponovio je da mu nije zvanično ponuđeno da bude premijer, ali da bi ukoliko dođe do promena i kandidature, prednost dao svim kolegama iz parlamentarne većine.

Krivokapić je juče, komentarišući reakcije Srbije kada je reč o usvajanju Rezolucije o Srebrenici, citirao Marka Miljanova poručivši “Kada vas napadnu nemojte odgovarati, jer ako imaju malo obraza zastideće se onoga što rade”.

- Ne mislim da je ovo diplomatska izjava. Makar bilo razloga za ljutnju, za kritiku prema susjednim državama, makar neko mislio da treba da ispravi susjedne države, što je delikatna materija, nije ovo rječnik. Ko će se zastiditi? - kazao je Lekić, prenosi Portal RTCG.

Govoreći o sutrašnjem sastanku lidera parlamentarne većine kazao je da se nada dogovoru, ali da bi bio naivan da nema sumnje.

- Ne bi bilo ozbiljno da nemam ni sumnju imajući u vidu šta se dešava. Izvesno je da ću lično dati doprinos traženju konsenzusa. Nema druge nego traženje zajedničkog imenitelja u parlamentarnoj većini - kazao je Lekić.

Istakao je da ne zna kome može pasti na pamet da zamisli funkcionisanje političkog sistema bez parlamentarne većine.

- Ja ne znam kome je palo na pamet da zaobilazi instituciju parlamentarne većine. Ovo jako kasni i nadam se da ćemo uspeti da uspostavimo neki metod - rekao je Lekić.

Ističe da su konfrontacije velike, ali da će svako imati priliku da se izjasni i da će viđeti koja će snaga prevagnuti.

Rekao je da nije dobio zvaničnu ponudu za mesto premijera.

- Ako dođe do neke potencijalne kandidature ili promene, ja bih svim kolegama iz parlamentarne većine dao prednost - kazao je Lekić

(RTCG)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)